18:29 21 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Mugur Isărescu

  Ce legătură este între pariuri şi conducerea Băncii Naţionale a României?

  © AFP 2019 / DANIEL MIHAILESCU
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  252 0 0

  Senatorul liberal Daniel Zamfir dezvăluie că un important indice bancar este cotat la pariuri - concluzia la care a ajuns este dură.

  BUCUREŞTI, 24 iul — Sputnik, Georgiana Arsene. Nu doar cursele de cai sau meciurile de fotbal sunt pariate, ci şi indicii bancari. Mai exact, ROBOR-ul, adică rata medie a dobânzii la care se împrumută între ele instituţiile bancare în moneda naţională.

  Senatorul liberal Daniel Zamfir, cunoscut pentru lupta sa cu băncile şi cu „cămătarii", mai exact, cu Instituţiile Financiare Nebancare, prezintă, pe pagina sa de Facebook, cazul halucinant în care ROBOR-ul este… jucat la pariuri.

  ROBOR-ul, cotat la pariuri!
  ROBOR-ul, cotat la pariuri!

  Concluzia senatorului în urma acestei descoperiri este una simplă. Şi anume, spune Zamfir, asta arată cât de jos e încrederea oamenilor în conducerea Băncii Naţionale a României. Cu alte cuvinte, el face un atac direct la Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR.

  „Acum, după ce Guvernatorul nostru etern tocmai ne-a zis că n-a murit nimeni de la ROBOR, să nu vă aşteptaţi să aibă vreo reacţie!", a scris Zamfir pe pagina sa.

  Reamintim că Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a declarat, recent, în cadrul unei conferinţe de presă pe tema hotărârilor luate de Consiliul de Administraţie al Băncii, că nu este confortabil cu avalanşa de ştiri despre evoluţia ROBOR, dar a precizat că acesta a fost şi la un nivel de 4% şi „nu a murit nimeni în Ţara Românească".

  Tematic

  Robor a atins un nou record. Dar cui îi pasă?
  BNR către români: Limităm îndatorarea, consumați mai puțin!
  Prăbușirea zilei. Sunt vizați toți românii, e pentru prima oară în istorie
  Isărescu acuză: "Intoxică societatea cu trăznăi"
  Tagurile:
  reacție, cotare pariuri, indicele robor, Daniel Zamfir, România


  Știrile Zilei