18:21 17 August 2019
În direct
 • EUR19.51
 • USD17.50
 • RUB0.26
 • RON4.13
 • UAH0.69
  Hackers

  Studiu: cel mai scump serviciu ilegal din internet

  © AFP 2019 / Thomas Samson
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  155 0 0

  Experții companiei Positive Technologies au aflat care este cel mai costisitor serviciu ilegal din spațiul virtual.

  BUCUREȘTI, 25 iul — Sputnik. Elaborarea softului malware pentru bancomate reprezintă cel mai costisitor serviciu ilegal oferit de hackeri. În același timp, cererea pentru astfel de softuri depășește de trei ori oferta, se arată într-un studiu al companiei Positive Technologies, specializată în domeniul securității informaționale.

  Studiul arată că cererea la serviciile de dezvotare a softurilor malware depășește astăzi de trei ori oferta, iar răspândirea lor de două ori. O astfel de situație vorbește despre faptul că tot mai mulți criminali cibernetici apelează la noi instrumente, care devin tot mai accesibile datorită programelor de afiliere, serviciilor de arendă a malware și modelelor de răspândire în calitate de "servicii", se spune în studiu.

  Apreciind valoarea minimă și medie a instrumentelor și serviciilor, care se vând în zona dark web, specialiștii au ajuns la concluzia că cel mai scump serviciu este dezvoltarea malware pentru atacurile logistice asupra bancomatelor. Prețul minim pentru un astfel de soft reprezintă 1,5 mii dolari.

  Potrivit datelor companiei, cele mai întrebate pe piață serviciilor ilegale sunt cele legate de dezvoltarea și răspândirea malware (55 la sută). De asemenea, sunt pe larg răspândite scripturile cripto-miner (20 la sută), instrumente de hacking (19 la sută), malware pentru crearea botneturilor (14 la sută), trojan pentru acces la distanță și trojanul-escroc (câte 12 la sută fiecare).

  Experții afirmă că cea mai mare parte a solicitărilor de hacking în darknet se referă la identificarea vulnerabilităților în securitatea site-urilor (36 la sută) și obținerea parolelor emailurilor (32 la sută).

  Printre oferte cele mai populare sunt spargerile conturilor din rețele de socializare (33 la sută) și emailurilor (33 la sută). Analiștii Positive Technologies consideră că popularitatea acestor servicii este legată de dorința oamenilor de a obține acces la conversațiile altor persoane.

  Tematic

  Alertă de la ANAF: Ignorați mailul, e virus!
  Atenție la conturi! Acest virus știe cum să vă intercepteze apelurile și să vă fure banii
  Kasperky Lab: ce este noul virus BadRabbit și cum ne protejăm
  Noul virus care poate pătrunde în smatrphone-ul tău în doar 10 secunde (VIDEO)
  Atenţie: parolele care pot fi cu uşurinţă sparte de hackeri. Cele mai frecvente erori
  Investești în criptovalute? Hackerii fură 10% din afacere
  Ce le-a spus hackerul român Guccifer, aflat în detenție, jurnaliștilor americani
  Tagurile:
  hacking, darknet, Spargere, Soft, malware, Profil, Emailuri, Bancomat, Facebook, virus, Rețele de socializare, Positive Technologies


  Știrile Zilei