06:57 22 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Ploaie

  Avertizări meteo: cod galben, pe diagonala teritoriului țării

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  22810

  Administrația Națională de Meteorologie a emis noi avertizări de cod galben de instabilitate atmosferică şi cantităţi însemnate de apă. Zonele cele mai afectate.

  BUCUREŞTI, 30 iul — Sputnik, Doina Crainic. Potrivit ANM, codul galben de instabilitate atmosferică și cantități importante de apă este valabil de ieri până pe 30 iulie, ora 21:00, interval în care vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în sudul și estul Transilvaniei, în vestul Moldovei, local în Maramureș, precum și în zonele montane.

  Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua și aspect de vijelie și căderi de grindină.

  În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și izolat 50…60 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse și în restul teritoriului.

  De asemenea, în intervalul 30 iulie, ora 21:00 — 01 august, ora 09:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în nordul Moldovei, local în Transilvania și Oltenia, în zona Carpaților Orientali și Meridionali, precum și în zona Munților Banatului.

  Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care pot lua și aspect de vijelie și izolat căderi de grindină.

  În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 50…60 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse și în restul teritoriului.

  Tematic

  Ploi torențiale la mare: Cod portocaliu - plaja şi distracţia mai așteaptă
  Case inundate, oameni evacuaţi, ploi fără oprire - România sub ape
  Tagurile:
  instabilitate atmosferică, ploi, cod galben, România


  Știrile Zilei