00:32 20 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.62
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Eduard Kunz

  „Prinţul rus al pianului", Eduard Kunz, concertează în România

  © Photo: VK / Eduard Kunz
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Relațiile româno-ruse (187)
  36630

  Anunţul a fost făcut de Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură la Bucureşti, care este, de altfel, şi organizatorul evenimentului.

  BUCUREŞTI, 1 aug — Sputnik, Georgiana Arsene. Veste bună pentru români: celebrul pianist rus Eduard Kunz va concerta la Bucureşti, pe scena Sălii Radio.

  De asemenea, vor debuta elevele sale din România şi Republica Moldova.

  Evenimentul se va desfăşura în data de 14 octombrie între orele 19.00 şi 22.00, precizează Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură pe pagina de Facebook a evenimentului

  Repertoriul este unul de excepţie. Vorbim despre Piotr Ilici Ceaikovski, Vremena Goda, George Enescu, Suite no.2, Liviu Ştirbu, Fragment concerto pentru pian şi orchestră (arr piano solo), Serghei Rahmaninov, Sonata no 2.

  Genialul Eduard Kunz este unul dintre primii 10 pianişti tineri ai lumii.

  Kunz s-a născut în Siberia, la Omsk, oraș a cărui muzică e „sunetul zăpezii trosnind sub picioare". A studiat la Moscova — „sunetul mașinilor. Milioane și milioane de mașini mergând în ploaie, pe șosele cu 8 sau 12 benzi —, și la Londra — zgomotul unui pub. Oameni care sporovăiesc și ciocnesc pahare. Oameni care râd, oameni care se ceartă. De câțiva ani, acasă înseamnă la București, — „un foșnet de frunze", se arată într-un reportaj publicat de scena9.ro.

  Poate cea mai frumoasă declaraţie despre Rusia şi România se regăseşte în cuvintele sale, expuse atât de simplu, dar ascunzând atât de multe înţelesuri, pentru că totul este relatat cu sufletul…

  „Rusia şi România. Aşa cum iniţialele numelor soţiei mele şi al meu se succed (numele soţiei este Diana, n.a.), aceste două ţări care înseamnă enorm pentru mine se succed pe orice listă, una după alta", declara Eduard Kunz pentru Ziarul Metropolis.

  Тема:
  Relațiile româno-ruse (187)

  Tematic

  Zdob și Zdob celebrează prietenia ruso-moldo-română într-un nou clip (VIDEO)
  Tagurile:
  concert, anunț, Eduard Kunz, România


  Știrile Zilei