17:05 18 Mai 2021
În direct
 • EUR21.61
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  44911

  Apărătorii drepturilor animalelor din Belgia bat alarma: annual în această țară sunt omorâte 10 mii de pisici din cauza spațiului insuficient în adăposturile pentru animale.

  BUCUREȘTI, 4 aug- Sputnik. Peste 10 mii de pisici fără adăpost sau rămase fără de stăpân sunt eutanasiate anual în Belgia din cauza lipsei de spațiu în adăposturile pentru animale, a declarat pentru RIA Novosti un representant al organizației belgiene pentru protecția animalelor GAIA.

  În Belgia, din cauza lipsei de spațiu în adăposturile pentru animale sunt eutanasiate peste 10 mii de pisici anual, a declarat activistul.

  Potrivit reprezentantului organizației, în legătură cu creșterea populației a animalelor fără adăpost, autoritățile au obligat oamenii să-și sterilizeze și cipeze toate pisicile, începând cu 1 ianuarie 2019. În cazul nerespectării acestei norme, stăpânul animalului va fi amendat cu o sumă până la 150 euro.

  Potrivit presei, în Belgia anual sunt găsite și aduse la adăpost până la 22 mii de pisici rămase fără supraveghere, dintre care doar 1500 sunt returnate stăpânilor.

  Pentru belgienii cu venituri reduse sterilizarea și aplicarea cipurilor pisicilor procedura va fi una costisitoare. În dependență de regiune, costul sterilizării unei pisici este de 120-200 euro, castrarea unui motan — 70-90 euro, iar aproximativ 50 de euro costă aplicarea unui cip.

  Tematic

  Pisicile presimt cutremurul cu câteva secunde înainte de a se produce - VIDEO neobişnuit
  Pisicile neobişnuite care fac furori pe Internet: Foto şi video adorabile
  Pisicile neobişnuite care fac furori pe social media. Foto şi video adorabile
  Pisica cu două feţe, un splendid accident al naturii. De ce pare ireală (VIDEO)
  Ziua pisicii. Cele mai frumoase fotografii şi istoria pisicii
  Vezi cine-i mai inteligent: câinele sau pisica
  În Japonia circulă un tren cu pisici
  O femeie s-a aruncat de la etaj ca să-și prindă pisica
  (FOTO) Angela Gonța are probleme cu pisica. Cere ajutorul prietenilor
  Tagurile:
  drepturile animalelor, feline, motani, sterilizare, eutanasie, adăpost pentru animale, castrare, pisici, animale, GAIA, Belgia

  Știrile Zilei