13:32 16 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.71
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  82910

  Vineri, Sorina Pintea a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică şi Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii să verifice felul în care unitatea spitalicească a folosit fondurile alocate de minister.

  BUCUREŞTI, 8 aug — Sputnik, Georgiana Arsene. Directorul economic, Liana Păulanu, a făcut acest gest în semn de protest faţă de managerul spitalului.

  Mai mulţi angajaţi ai Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti au protestat, luni. Vorbim despre personal mediu şi auxiliar care au fost nemulţumiţi de condiţiile de muncă, lipsa de materiale, dar şi de faptul că li s-ar diminua sporurile dacă ar opta pentru vouchere de vacanţă.

  Activitatea medicală în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti se desfăşoară în condiţii normale de lucru, iar pacienţii internaţi nu au avut de suferit, a transmis, luni, conducerea acestei unităţi sanitare, adăugând că nu există lipsă de medicamente, materiale sanitare, dezinfectanţi, notează hotnwes.ro.

  Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a precizat că primul lucru pe care ar trebui să îl întrebe toată lumea este cum se poate ca acest spital să aibă autorizaţie sanitară de funcţionare şi punctează că răspunsul se găseşte într-un ordin de ministru, semnat mai întâi de un alt ministru, Nicolae Bănicioiu.

  Voiculescu menţionează că la sfârşitul anului 2016 a făcut o comisie ce avea drept scop inventarierea tuturor spitalelor din ţară şi să se precizeze care este starea acestora.

  La începutul anului trecut, toate autorizaţiile de funcţionare ale spitalelor au fost prelungite până în 2020.

  „Toată lumea e acoperită. Cei care au de suferit sunt pacienţii şi apoi şi personalul", a punctat Voiculescu, potrivit digi24.ro.

  Asistenţii medicali din spital susţin că, înainte de controlul Ministerului Sănătăţii, lucrurile vechi din spital au fost casate şi preluate de maşinile de gunoi.

  Tematic

  Pacient mort în drum, lângă spitalul de unde plecase pentru că nu erau locuri
  Scandal! Asistente de la Spitalul Municipal şi Colentina, anchetate de poliţişti
  Sfâșietor! Sute de copii, părăsiți în spitale și unități sanitare din România anul trecut
  Fără plic! Românii şi-ar putea alege spitalul în funcţie de cum combate corupţia.
  „Medicilor din spital nu le convine să se mute în ambulatoriul spitalului"
  Criză teribilă în spitalele ieşene! Medicii, depăşiţi de situaţie
  Tagurile:
  semn de protest, reacție, demisie director economic, Spitalului Universitar de Urgenţă, Vlad Voiculescu, Bucureşti

  Știrile Zilei