23:28 26 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.69
 • USD18.18
 • RUB0.29
 • RON4.38
 • UAH0.69
  WhatsApp

  Vulnerabilitatea aplicației WhatsApp permite hackerilor să intervină în discuții

  © Sputnik / Наталья Селиверстова
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  124 0 0

  Experții au descoperit în aplicația WhatsApp o serie de vulnerabilități care permit interceptarea mesajelor utilizatorilor.

  BUCUREȘTI, 9 aug — Sputnik. Specialiștii companiei de cercetare Check Point Research a identificat o vulnerabilitate în aplicația WhatsApp, care permite răufăcătorilor să intercepteze și să schimbe conținutul mesajelor.

  Vulnerabilitatea în sistemul de securitate al serviciului permite hackerilor să manipuleze mesajele atât în conversațiile private ale utilizatorilor, cât și în chaturi de grup. Acest lucru este posibil din cauza unor vulnerabilități în instrumentele de sincronizare a datelor din versiunea mobilă și cea web a WhatsApp.

  Analinștii au evidențiat câteva metode de pătrundere în chat. Spre exemplu, cu ajutorul funcției „quote" în chatul de grup poate fi înlocuit ID-ul expeditorului real cu numele altui utilizator, chiar dacă acesta nu este membrul grupului. De asemenea, există posibilitatea expedierii membrului chatului de grup un mesaj în privat un mesaj drept unul din chat și atunci răspunsul expeditorului va ajunge la toți membrii grupului.

  Specialiștii au expediat rezultatele către dezvoltatorul aplicației. Deocamdată, WhatsApp nu a comentat rezultatele analizelor.

  Tematic

  WhatsApp: limitări de vârstă pentru utilizatorii din România
  Din 2018, aplicația WhatsApp nu va mai funcționa pentru unele smartphone-uri
  WhatsApp nu va mai funcționa pentru unele gadget-uri
  Tagurile:
  chat, securitate, mesaje, vulnerabilitate, Spargere, Aplicație, WhatsApp, Check Point Research


  Știrile Zilei