23:17 20 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.40
 • USD18.20
 • RUB0.28
 • RON4.31
 • UAH0.69
  Insula Lombok, după lovitura stihiei

  Ororile cutremurului din Indonezia: O clădire se face praf cât ai clipi de ochi. VIDEO

  © REUTERS / Beawiharta
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  98 0 0

  Un locuitor al insulei indoneziene Lombok a înregistrat prăbușirea spectaculoasă a unei clădiri în urma unei replici survenite după cutremurul recent, replică cu magnitudinea de 5.9.

  BUCUREŞTI, 10 aug — Sputnik, Doina Crainic. În urma celor două cutremure majore care au ucis peste trei sute de persoane în Indonezia, martorii au publicat imagini făcute în timpul dezastrului.

  Într-un videoclip publicat recent pe rețelele de socializare, vedem cum o clădire de pe insula Lombok se prăbuşeşte ca un castel de cărți de joc.

  Indonezia a fost lovită de două cutremure, primul cu magnitudinea de 7,0, al doilea, de 6,4. Pe lângă distrugerile majore provocate, seismul a lăsat în urma mai mult de 320 de morți și peste 1.400 de răniți.

  Zeci de mii de case au fost avariate, potrivit autorităților, care au semnalat şi un deficit de personal medical și de produse de bază. 156.000 de persoane au fost strămutate.

  În unele părți ale insulei Lombok, cu o suprafață de aproape 4700 km2, unele sate au fost aproape complet distruse.

  „Toate casele s-au surpat, drumurile sunt crăpate, iar podurile s-au prăbușit", a declarat un purtător de cuvânt al Crucii Roșii din Indonezia, citat de presa europeană.

  Indonezia, un arhipelag cu 17.000 de insule și insulițe, se află în zona Cercului de foc al Pacificului, o zonă cu activitate seismică puternică. Această țară este lovită în mod regulat de cutremure, dar, spre deosebire de cele din Lombok, majoritatea acestora nu sunt periculoase.

  Tematic

  Un nou cutremur de 6,2 grade a lovit Indonezia, s-au prăbușit clădiri
  Cutremur în România cu magnitudine sporită - epicentrul atrage atenția
  Pisicile, într-adevăr, ne pot avertiza că vine un cutremur. VIDEO
  Avertisment: Cutremurele ce declanşează alte seisme în cealaltă parte a Pământului
  Veste înspăimântătoare: cutremure mari în 2018, anunță oamenii de știință
  Tagurile:
  prăbușire, casă, video, cutremur, Indonezia


  Știrile Zilei