02:14 10 Mai 2021
În direct
 • EUR21.48
 • USD17.84
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Acțiunea de protest pe 10 august la București (65)
  88650

  Biserica Ortodoxă Română, deşi neutră din punct de vedere politic, este sensibilă la problemele sociale – ura, violenţa, polarizarea sociatăţii nu sunt benefice pentru ţară.

  BUCUREŞTI, 11 aug — Sputnik, Georgiana Arsene. „Întreaga ţară este îngrijorată de evenimentele recente soldate cu violenţe ale căror victime sunt atât civili, cât şi forţe de ordine", transmite Biroul de Presă al Patriarhiei Române, ca reacţie la violenţele înregistrate la protestul de ieri, întins până noaptea târziu.

  Trebuie remarcat faptul că este o premieră ca această instituţie să ia atitudine, dar asta dezvăluie şi cât este de gravă situaţia — de însăşi Patriarhia a ieşit cu un mesaj prin care îndeamnă la pace.

  „Biserica Ortodoxă Română, neutră din punct de vedere politic, dar sensibilă la problemele sociale, în calitatea ei de „factor al păcii sociale" (cf. Legea cultelor nr. 489/2006, art. 7, al.1), îndeamnă la rugăciune, pace, dialog și coresponsabilitate socială. Ura, violenţa și polarizarea societății nu sunt benefice pentru ţară", informează instituţia menţionată, potrivit basilica.ro.

  Patriarhia îndeamnă preoţii şi credincioşii Bisericii Ortodoxe Române să se roage pentru pacea şi unitatea poporului român, mai ales în acest an, al Centenarului, atât de important pentru noi.

  Concomitent trebuie încurajate şi cultivate dialogul şi coresponsabilitatea, pentru binele României, au punctat reprezentanţii Patriarhiei.

  Menţionăm că şi în seara aceasta se aşteaptă ca protestul din Piaţa Victoriei să degenereze în manifestări violente, aşa cum s-a întâmplat cu 24 de ore în urmă.

  Тема:
  Acțiunea de protest pe 10 august la București (65)

  Tematic

  Imagini cu impact: cum s-au desfășurat protestele din 10 august
  Gaze lacrimogene, mesaje anti PSD şi jandarmi - reportaj dintre protestatari
  Ultima oră: Autoritățile, plângere penală și somație contra unui cunoscut protestatar
  Mesaj neaşteptat al Jandarmeriei Române înainte de protest - nu va ierta nimic
  Protestul diasporei - cifre uriașe, violență, dar nimeni nu mai răspunde!
  Protest la București: e o apocalipsă a porcului românesc - VIDEO
  Tagurile:
  10 august 2018, jandarmi, violențe, manifestație, diaspora, proteste, Piața Victoriei, București

  Știrile Zilei