02:32 10 Mai 2021
În direct
 • EUR21.48
 • USD17.84
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Acțiunea de protest pe 10 august la București (65)
  90808

  ”Condamnăm cu fermitate confruntările violente din București în urmă cărora numeroși demonstranți și jurnaliști au fost răniți. Așteptăm clarificarea acestor fapte”

  BUCUREȘTI, 11 august, Sputnik, Evan Răutu. O echipă de jurnaliști austrieri afirmă că ar fi fost agresată de jandarmi. Pe primcipalele posture din Austria au fost prezentate secvențe în ca reporterul își întrerupe  relatarea văzând că se apropie un grup de jandarmi.

  "În cursul confruntărilor între forţe speciale ale poliţiei şi demonstranţi violenţi, un cameraman ORF a fost bătut, iar corespondentul ORF Ernst Gelegs abia a scăpat de loviturile unui agent al forţelor de ordine care avea scut ", a transmis postul nașional de televiziune din Austria.

  Din imaginile prezentate, se vede cum reporterul se dă la o parte, iar apoi sunt date câteva cadre în care în preajma operatorului sunt câțiva jandarmi. Din relalatările relor doi, reporterul și operatorul ar fi încercat să se adăpostească, dar ar fi fost înconjuraţi de jandarmi, care l-ar fi lovit pe cameraman şi chiar l-ar reţinut pe reporter.

  Clubul de presă austriac a trimis o notă de protest ministrului român de Interne, Carmen Dan, în privința agresării jurnaliștilor. În plus, ministrului i se cere să facă o anchetă oficială în privința incidentului.

  Dar, Austria a recționat și de la cel mai înalt,  cancelarul austriac Sebastian Kurz trasnmițând un mesaj dur pe Twitter: 

  "Condamnăm cu fermitate confruntările violente din București în urmă cărora numeroși demonstranți și jurnaliști au fost răniți. Așteptăm clarificarea acestor fapte", a scris Kurz.

  Cancelarul austriac a trasmis "cameramanului rănit al ORF însănătoșire grabnică" și a subliniat că "Libertatea de exprimare cât și libertatea presei sunt libertăți fundamentale ale Uniunii Europene în care noi credem și care trebuie apărate necondiționat".

  Тема:
  Acțiunea de protest pe 10 august la București (65)

  Tematic

  Mesaj neaşteptat al Jandarmeriei Române înainte de protest - nu va ierta nimic
  Protest la București: e o apocalipsă a porcului românesc - VIDEO
  Patriarhia, reacţie la protestul de ieri – ce mesaj a transmis
  Gaze lacrimogene, mesaje anti PSD şi jandarmi - reportaj dintre protestatari
  Ultima oră: Autoritățile, plângere penală și somație contra unui cunoscut protestatar
  Protestul diasporei - cifre uriașe, violență, dar nimeni nu mai răspunde!
  Tagurile:
  Miting, manifestație, diaspora, protest, Sebastian Kurz, Piața Victoriei, București

  Știrile Zilei