17:03 22 August 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.79
 • RUB0.27
 • RON4.18
 • UAH0.71
  Dan Negru

  Dan Negru: „Îmi vine să iau o pușcă și să vin la București”

  © Facebook / Dan Negru
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  168320

  Degradarea Băilor Herculane reprezintă cel mai mare jaf și tâlhărie din istoria turismului românesc, constată cu amărăciune jurnalistul Dan Negru.

  BUCUREȘTI, 15 aug — Sputnik. E cel mai mare jaf și tâlhărie din istoria turismului românesc, afirmă jurnalistul Dan Negru care se arată revoltat de starea la care au ajuns Băile Herculane, o perlă de altă dată a țării cu o vechime de peste 2 mii de ani.

  Jurnalistul a publicat pe Facebook un video, devenit viral în scurt timp, în care arată starea de delăsare și degradare a stațiunii balneare ai cărei existențe se trage din perioada Imperiului Roman, fiind menționată în documentele epocii ca "Ad aqua Herculi sacras ad Mediam".

  "Romanii au descoperit stațiunea asta acum 2000 mii de ani. Era locul preferat al aristocraților romani, senatorii romani veneau aproape în fiecare vară aici. Imperiul Austro-Ungar mai apoi a ridicat și mai mult stațiunea asta pentru ca ai noștri s-o doboare în doar 30 de ani. Așa arată băile Herculane acum, în august 2018", spune Dan Negru.

  Acesta mai adaugă că "cei care au îngăduit tot jaful ăsta, toată tâlhăria asta, apar în continuare la televizor, îi vezi prin ziare, sunt bine mersi".

  „Vacanțele de vară din copilăria mea mi le-am petrecut aici, la Herculane. Și de asta, de fiecare dată când vin aici, matur fiind, îmi vine să caut o pușcă de undeva și să mă întorc cu ea la București. Așa arată Herculane în august 2018: o tâlhărie, un jaf", conchide jurnalistul.

  Tematic

  Jaf în turism. Ai plătit să mergi în Grecia, dar faci plajă pe balcon
  Poate agenția de turism să-ți mărească prețul după semnarea contractului?
  Tot mai mulți americani, interesați să viziteze Rusia pentru turism sau afaceri
  De ce nu pare sinucidere moartea patronului Omnia Turism
  Tagurile:
  turism, jurnalist, video, Facebook, Tâlhărie, Jaf, Dan Negru, Baile Herculane, România


  Știrile Zilei