19:26 15 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.71
 • RUB0.27
 • RON4.12
 • UAH0.71
  Podul din Genova, prăbușit

  Grav: După viaductul de la Genova, alte două - similare - se pot prăbuși!

  © Sputnik / Карло Альберто Алесси
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Podul prăbușit la Genova (28)
  27910

  Podul de la Genova ar fi doar primul dintr-o serie de construcții concepute de același arhitect și amenințate, după cum o dovedește tragedia de ieri, de un real pericol.

  BUCUREŞTI, 15 aug — Sputnik, Doina Crainic. Alte două poduri proiectate de arhitectul Riccardo Morandi s-ar putea prăbuși din cauza erorilor de inginerie, a declarat, pentru Sputnik, Antonio Brencich, profesor asistent la Facultatea de Inginerie din Genova.

  „Arhitectul a creat trei poduri de acest tip înainte de a se opri după detectarea unor erori de construcție. În Italia a existat doar un astfel de pod, iar alte două sunt în Libia și Venezuela, pe lacul Maracaibo. Acesta din urmă prezintă multe probleme și s-a discutat demolarea acestuia din cauza unor defecțiuni tehnice", a spus inginerul.

  Potrivit specialistului, principala cauză care a condus la prăbuşirea podului din Genova, în urma căreia au murit cel puțin 38 de persoane, este reprezentată de uzura materialelor.

  „Una dintre cauzele principale este ca podurile de acest tip prezintă o deteriorare foarte rapida a materialelor. […] Atunci când se produce o prăbuşire bruscă, cablurile de oţel care menţin întreaga structură se rup. Există o problemă cu oțelul. Pilonii s-au prăbușit deoarece cablurile nu au fost suficient de rezistente. Întreaga structură era vulnerabilă", a adăugat el.

  O secțiune a Podului Morandi de pe autostrada A10 s-a prăbușit marți dimineața, în timpul unei furtuni care a lovit oraşul. Poliția italiană a anunțat miercuri că dezastrul a lăsat în urmă cel puțin 38 de morți și 16 răniți şi mai multe persoane sunt dispărute.

  Potrivit expertului, furtuna nu a putut fi o cauză a prăbușirii.

  „Este absurd, nu au existat fulgere, s-a produs un șoc electric în urmă căderii de resturi pe șine. Oamenii au tras concluzia că a fost vorba de un fulger, dar fulgerele, vântul sau ploaia nu au niciun efect asupra acestui tip de pod", a explicat Brencich.

  Тема:
  Podul prăbușit la Genova (28)

  Tematic

  Fratele şoferului român mort sub dărâmăturile podului din Italia, mesaj şocant
  Procurorul Genovei despre prăbușirea podului Morandi: Nu a fost o fatalitate. VIDEO
  Un cetăţean român, printre victimele de la Genova, în urma prăbuşirii unui pod
  Exclusiv pentru Sputnik. Mărturii îngrozitoare din Genova: Podul se clătina de câteva zile
  Tagurile:
  poduri similare, arhitect, pericol, Riccardo Morandi, Venezuela, Libia, Italia


  Știrile Zilei