07:01 15 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.10
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Acțiunea de protest pe 10 august la București (62)
  5714309

  "Jandarmii asupra cărora se tot aruncă lături să știe că nu sunt singuri, Jandarmeria Romana și-a făcut datoria, cine vrea cu orice preț un "maidan"?

  BUCUREȘTI, 23 aug — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Ieri, Primăria Capitalei a autorizat o manifestație pentru susținerea Jandarmeriei Române și totodată un protest față de învinovățirea Jandarmeriei pentru intervențiile de la mitingul din 10 august.

  Manifestația, denumită "Respect Jandarmeria Română", va avea loc sâmbătă, 25 august, între 14.00 și 17.00, în fața Parchetului General, mai exact în perimetrul situat între intrarea principală în Parchetul General și intrarea principală în sediul SRI.

  Ideea manifestației i-a aparținut Mihaelei Marinescu, un simplu cetățean — care a depus cererea de autorizare în calitate de organizatoare.

  "Astăzi, subsemnata cetățean român pe persoană fizică, asumându-mi calitatea de organizator și răspunderea aferentă, am depus cererea pentru adunarea publică ce se numește "Respect Jandarmeria Română"", scria pe 20 august Mihaela Marinescu.

  Demersul ei a fost susținut și de publicație "Lumea Justiției", dar și de personalități implicate în lupta cu "Statul paralel" — Ingrid Mocanu, Monica Krueger și alții. De ce se dorește această manifestare? Câteva motive le expune chiar inițiatoarea:

  "Ca și jandarmii asupra cărora se tot aruncă cisterne de lături să știe că nu sunt singuri. Românii nu sunt doar alcătuiți din "protestatari pașnici "ce dau inițial cu borduri, rahat la propriu și diverse alte corpuri, așa din iubire. Și ulterior (dau) cu subsemnatul ca "parte vătămata" pe la parchetele vieții".

  Ieri, după primirea autorizației, Mihaela Marinescu a publicat un nou mesaj:

  "Jandarmeria Romana și-a făcut datoria, nu a apărat guvernul politic a apărat INSTITUȚIA statului și anume clădirea Guvernului unde s-a încercat intrarea prin forță. Pentru că și-au făcut datoria nu îi consider vinovați"

  Dar, Mihaela Marinescu pune câteva întrebări cheie, pe care le-am pus și noi în câteva articole — pentru care am fost imediat atacați că aceste idei ar face parte din "propaganda Moscovei". Iată întrebările Mihaelei Marinescu:

  — Cine vrea cu orice preț un "maidan"?

  — De ce se încearcă timorarea organelor statului — ca să fie cale liberă la eventualele manifestări programate?

  — Cine are interes ca în țara asta să fie haos?

  — De ce se caută vinovații la Jandarmerie și nu la alte instituții ce au în fișa postului precizat clar "informații cu precădere cele de siguranța națională"?

  "Vă aștept sâmbătă pe toți aceia care gândiți în acest mod și pentru care cuvântul patriotism nu înseamnă doar un cuvânt de formă fără fond!", încheie Mihaela Marinescu.

  Тема:
  Acțiunea de protest pe 10 august la București (62)

  Tematic

  A fost recuperat pistolul jandarmeriței!
  Jandarmeria, demonstrație clară: film care arată Ce și Cum s-a întâmplat!
  Jandarmeria aruncă bomba: cine a dat informații despre "lovitura de stat"
  Cine este noul şef interimar al Jandarmeriei Române, născut în Teleorman
  Jandarmeria ar rămâne fără șef - în câteva ore!
  A fost prins huliganul căutat pentru rănirea jandarmeriței și furtul pistolului!
  Dezinformare, în presa românească : "CE a condamnat acțiunile jandarmilor" - VIDEO
  Cazul Jandarmeriței bătute - declarație care schimbă datele problemei!
  București: Doi bărbați au fost reținuți pentru agresarea a doi jandarmi în Piața Victoriei
  Probă făcută publică de jandarmi: Înregistrările violențelor! Video cu secvențe teribile!
  Dezordini de stradă: jandarmii au utilizat gaze lacrimogene și tunurile de apă - VIDEO


  Știrile Zilei