04:51 04 August 2020
În direct
 • EUR19.55
 • USD16.67
 • RUB0.23
 • RON4.04
 • UAH0.60
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Criza refugiaților (88)
  18610

  Premierul ungar Viktor Orban a declarat că securitatea Uniunii Europene depinde în mare măsură de succesul politicii anti-imigraţie a ministrului italian de Interne, Matteo Salvini. Cei doi lideri au făcut front comun, spunând că „merg pe acelaşi drum".

  BUCUREŞTI, 29 aug — Sputnik, Doina Crainic. Cei doi politicieni, cunoscuți pentru poziția lor dură privind problema imigraţiei, s-au întâlnit marți la Milano.

  „Siguranța Uniunii Europene depinde de succesul lui Salvini. Îl îndemnăm să nu renunțe. Suntem pregătiți să oferim orice asistență pentru protejarea frontierelor", a declarat Orban la o conferință de presă comună cu premierul italian, potrivit RaiNews2.

  Matteo Salvini
  © Sputnik / Тарас Литвиненко

  Orban a mai spus că Ungaria a dovedit că afluxul de imigranți poate oprit „atât legal, cât şi fizic", iar Italia demonstrează că punctele maritime prin care pot intra imigranții pot fi, de asemenea, închise.

  În același timp, Matteo Salvini a cerut președintelui francez Emmanuel Macron să se abțină de la „a da lecții guvernelor străine" cu privire la chestiunea imigraţiei și, în schimb, să deschidă frontierele Franței pentru imigranții care vin din Italia.

  Salvini și prim-ministrul ungar, Viktor Orbán, au declarat că „merg pe aceeași cale", după ce au discutat despre formarea unui front comun împotriva imigrației, care se va opune politicii președintelui francez.

  „Vrem să ne protejăm granițele. Vom lupta împotriva politicilor pro-imigraţie susținute de [Emmanuel] Macron și [George] Soros", a declarat Salvini după întrunirea de la Milano.

  Barcă cu migranți
  © AFP 2020 / Abdullah ELGAMOUDI

  Ungaria se opune de mult timp politicii Uniunii Europene a „uşilor deschise", inițial aplicată la începutul crizei imigrației, respingând, de asemenea, cotele obligatorii de relocare a imigranților.

  Poziția Budapestei a determinat Comisia Europeană să iniţieze, în decembrie 2015, prima procedură de infringement împotriva Ungariei în legătură cu legislația privind azilul.

  Joi, Salvini a declarat că Italia nu mai este o „tabără de refugiați" și că scopul său este de a pune în aplicare cea mai dură politică față de imigranții ilegali care sosesc în Italia pe cale maritimă, politică similară cu planul australian „No Way", prin care a fost blocat orice acces pe continent pentru imigranții care sosesc cu bărcile.

  Тема:
  Criza refugiaților (88)

  Tematic

  Liderii UE, compromis privind refugiații și înființarea voluntară a centrelor de migranți
  "UE pierde controlul": Austria va fi aspră privind migranții în timpul președinției UE
  Migranții: Bulgaria, Grecia, Serbia și România pot proteja UE?
  Tagurile:
  abordare identică, politica anti-imigraţie, Matteo Salvini, Viktor Orban, Ungaria, Italia


  Știrile Zilei