19:36 21 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  ANAF

  Nu vă lăsaţi înşelaţi! O nouă hoţie vine prin SMS - avertismentul ANAF-ului

  © Photo: Agenția Națională de Administrare Fiscală
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  27610

  O escrocherie de proporții - persoane necunoscute au trimis mesaje în numele instituţiei.

  BUCUREŞTI, 30 aug — Sputnik, Georgiana Arsene. Hoţii nu au limite atunci când vine vorba să găsească alte căi — ilegale, desigur, de a face rost de bani. O demonstrează ultima înşelăciune de acest gen, petrecută numai în ultimele 24 de ore, când persoane necunoscute au transmis în numele ANAF mesaje text în aparenţă inofensive, dar care, din păcate, ar putea ascunde o fraudă.

  Aceste mesaje nu vin de la ANAF, iar contribuabilii, dacă vor să nu piardă bani, ar trebui să nu transmită un reply sau să acceseze link-urile inserate în mesajele text.

  "Agenția Națională de Administrare Fiscală nu transmite SMS-uri contribuabililor pentru a-i informa cu privire la situația fiscală personală. ANAF transmite SMS-uri doar de la nr. 1300 și numai la solicitarea contribuabilului, dar în care nu sunt transmise informații personale, sume de plată sau alte informații confidențiale", precizează instituţia.

  În mesaj se spune că, începând cu data de 1 septembrie 2018, ANAF desfăşoară acţiuni de combatere a evaziunii fiscale, fiind vizaţi cei care desfăşoară activităţi neautorizate. 

  „Numărul dumneavostră de telefon este folosit pe internet pentru promovarea unor meditaţii. Până la 15 septembrie este necesar să vă prezentaţi la sediul ANAF din Sectorul unde activaţi pentru a depune documentele de autorizare", se arată într-un mesaj de acest gen primit de contribuabil şi făcut public de ANAF.

  Mai mult, destinatarul mesajului era avertizat că evaziunea fiscală se pedepseşte cu închisoarea şi că mesajul a fost trimis prin sistem automat.

  ANAF spune că va sesiza organele competente pentru soluţionarea acestei probleme.

  Tematic

  SUA: 30 de ani de închisoare din cauza unui SMS greșit
  Apple a permis hoților să pătrundă în casele utilizatorilor
  Alertă! Atac cibernetic în România asupra unui site plin cu date personale!
  Tagurile:
  avertizare, sms-uri false, escrocherie, ANAF, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei