15:52 17 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.60
 • USD17.75
 • RUB0.28
 • RON4.14
 • UAH0.72
  Petre Daea

  Petre Daea, încolțit. Cine sare la gâtul ministrului Agricuturii

  © Photo: http://www.madr.ro/
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Pesta porcină în România (67)
  29110

  Declarația oficialului român potrivit căreia țara noastră nu poate face față epidemiei de pestă porcină pentru că nu are speciliști i-a ridicat în cap reprezentanţii Colegiului Medicilor Veterinari din România.

  BUCUREŞTI, 31 aug — Sputnik, Georgiana Arsene. Viorel Andronie, preşedinte al Colegiului Medicilor Veterinari din România spune că nu există în nici o ţară din lume medici veterinari specialişti în pestă porcină africană, aşa cum, de altfel, nu există medic veterinar specalist în vreo boală anume.

  Medicii veterinari, spune el, sunt absolvenţi care au competenţe dobândite în urma studiilor pentru examinarea animalelor, pentru diagnostricarea unei boli pe baza semnelor clinice, a leziunilor anatomopatologice, a rezultatelor examenelor specifice de laborator.

  Afirmaţia ministrului Agricuturii a fost catalogată de preşedintele Colegiului Medicilor Veterinari din România drept „jignitoare, care pune la îndoială competenţa medicilor veterinari români şi a calităţii învăţământului universitar medical veterinar din România", informează stiripesurse.ro.

  Mai mult, medicii veterinari solicită să fie cerute scuze public întregului corp profesional medical veterinar din România.

  Andronie precizează că medicii veterinari străini invitaţi în România de către autoriăţile de la noi sunt medici veterinari ce au avut experienţă în combaterea PPA ca urmare a evoluţiei bolii în ţările lor şi care au recomandat aceleaşi măsuri ce sunt menţionate în prevederile legislative din România.

  „România are medici veterinari profesionişti, capabili să gestioneze corect pesta porcină africană în condiţiile în care sunt lăsaţi să îşi exercite corect profesia, iar promovarea în funcţiile de conducere să fie realizată exclusiv pe criterii de competenţe profesionale.", a adăugat Viorel Andronie, președinte al Colegiului Medicilor Veterinari din România.

  Reamintim că ministrul Agriculturii a declarat, în urmă cu câteva zile, că în România nu există specialişti şi facultăţi care să pregătească specialişti în PPA şi din acest motiv trebuie să ne folosim de experienţa celor care s-au întâlnit cu experţi din afara ţării.

  Тема:
  Pesta porcină în România (67)

  Tematic

  Fermier, declarație șoc: „Nici nu cred că există această pestă porcină"
  Iohannis iese la atac: „Guvernarea PSD a uitat să se lupte cu pesta porcină africană"
  Verdict dur: "O țară în carantină, cu porci bolnavi de pestă și oameni bolnavi de ură!"
  Pesta porcină dă idei hoţilor - au apărut falşii veterinari care fură animalele
  Pesta porcină lovește din nou. Acum, la berbeci
  Tagurile:
  absență specialiști, pesta porcină, dezmințire, Viorel Andronie, Petre Daea, România


  Știrile Zilei