04:54 21 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.69
 • USD18.00
 • RUB0.24
 • RON4.40
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  102321

  Primăria Municipiului București a pus gând rău taximetriștilor certați cu legea din cele mai solicitate zone ale orașului.

  BUCUREȘTI, 3 sep — Sputnik, Daniel George Nistor. Primarul general al Capitalei încearcă să îi înlăture de pe traseu pe taximetriştii certaţi cu legea, care îşi fac veacul în preajma Aeroportului Internaţional Henri Coandă, în apropierea Gării de Nord şi în Centrul Vechi.

  "Vreau să stârpim mafia taximetriştilor de la aeroport, de la Gara de Nord şi Centrul Vechi. Împreună cu Lucian Şova, Ministrul Transporturilor, vom impune un set de măsuri drastice care să îi elimine de pe piaţă pe taximetriştii certaţi cu legea", a declarat Gabriela Firea, potrivit Bursa.ro.

  "Nu este normal ca la porţile de intrare în capitală, aeroportul şi Gara de Nord să mai avem astfel de taximetrişti. Avem de la Poliţia Locală rapoarte înfiorătoare cu privire la acest aspect", a mai spus Firea.

  Ea susţine că, deşi există un regulament destul de clar aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti cu privire la desfăşurarea activităţii de taximetrie, regulament ce prevede şi sancţiuni contravenţionale drastice, taximetriştii certaţi cu legea nu par să fie speriaţi de plata unei eventuale amenzi şi continuă vechile practici de suprataxare a clienţilor, de hărţuire a acestora, de refuzare a curselor pe distanţe scurte sau de folosirea unei practici discreţionare privind alegerea clienţilor.

  Una dintre măsuri se referă la introducerea de automate la aeroportul Henri Coandă şi Gara de Nord, unde persoanele care doresc un taxi să obţină un bon de ordine, iar taximetriştii să stea la coadă şi să intre în perimetrul din faţa gării şi aeroportului în funcţie de numărul solicitărilor.

  Când vrei să iei un taxi de la aeroport, de multe ori prețurile cerute sunt foarte mari, de exemplu până în cartiere ca Drumul Taberei sau Titan poți plăti și 500 de lei sau chiar mai mult. La gară — unii taximetriști spun de la început cât costă drumul până la destinație, fără să țină cont de casa de marcat.

  În Centrul Vechi, unii taximetriști te refuză, pur și simplu, indiferent de prețul oferit, pentru că au clienții lor preferențiali, și îi așteaptă pe aceștia cu orele, ca să nu îi piardă pentru cursele viitoare.

  Tematic

  De ce orice bucureştean ar trebui să ignore protestele taximetriştilor
  Companiile de taximetrie vor să se retragă de pe aeroportul Otopeni
  Un taximetrist i-a crăpat capul unui client pentru că a refuzat să plătească
  Tagurile:
  nedesciplinați, taximetriști, război, Gabriela Firea, Bucureștiul

  Știrile Zilei