11:52 01 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.61
 • USD17.61
 • RUB0.25
 • RON4.05
 • UAH0.66
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Referendumul pentru definirea căsătoriei (60)
  2691252

  Suprapunerea celor două evenimente este doar o coincidență, dar senzaționalul e că Rusia, sub conducerea lui Vladimir Putin, e principalul susținător, la nivel mondial, al… familiei tradiționale!

  BUCUREȘTI, 13 sept, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cel mai important demers civic de după 1990 a fost, prin amploarea și finalizarea sa, cel al Coaliției pentru Familie. Peste 3 milioane de semnături au fost strânse pentru a impune o modificare în Constituție, de fapt o precizare în sensul tradiției nașionale și moralei creștine: 

  "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instituirea copiilor". 

  Ca urmare, după aprobarea de către Parlament a modificării constituționale s-a ajuns la finalizarea demersului, prin referendum. Data celui mai democratic act politic, referendumul, a fost stabilită pentru 7 octombrie. 

  Ceea ce se cunoaște mai puțin în România este că 7 octombrie este… ziua lui Vladimir Putin! Mai exact, pe 7 octombrie 2018, când Putin va împlini 66 de ani, românii vor da votul lor pentru o precizare care asigură păstrarea spiritului naținal și tradițional — ai căror piloni sunt familia și morala creștină. 

  Desigur, suprapunerea celor două evenimente este doar o coincidență, dar senzaționalul constă în faptul că Rusia, mai ales sub conducerea lui Vladimir Putin, este principalul susținător, la nivel mondial, al… familiei tradiționale! 

  În Rusia se organizează conferințe internaționale pe această temă, iar efecte sunt clare — Rusia condusă de Putin are o legislație fermă în acest domeniu.  

  "Mulțumită președintelui Rusiei, Vladimir Putin, oamenii din lumea întreagă au speranța și ocazia de a proteja valorile familiei", declara eruparlamentarul francez Aymeric Chauprade. 

  Bryan Fischer, longevivul purtător de cuvândt al "American Family Association", îl numea pe Putin "The Lion of Christianity". 

  Chiar celebrul conservator american Pat Buchanan, consilierul președinților Nixon, Ford și Ronald Reagan considera că "În răsboiul cultural pentru viitorul omenirii, Putin a înfipt adânc și ferm steagul Rusiei lângă cel al creștinismului tradițional".

  Am redat numai câteva dintre nenumăratele opinii care îl identifică pe Putin ca principalul apărător al valorilor tradițional creștine — o imagine consolidată la nivel mondial, chiar în țările în care propaganda anti-Rusia atinge cote patologice.

  Concluzia este una singură: cu toate că este o pură conicidență suprapunerea revenirii României la valorile tradiționale cu ziua de naștere a lui Vladimir Putin, ei bine… știți cum se spune și cum crede românul: acolo sus, Cineva așează lucrurile așa cum trebuie, nu cum vor unii care se cred… prea sus!

  Тема:
  Referendumul pentru definirea căsătoriei (60)

  Tematic

  A fost numită data referendumului în România
  Dragnea în ofensivă - anunță Referendum și îi dă peste nas lui Iohannis!
  Referendumul pentru familie, palmă pentru Dragnea şi Tăriceanu
  Consilierul lui Dodon salută decizia de ieri a senatorilor români - detalii
  Zi istorică: Senatul a votat în favoarea modificării Constituției!
  Tagurile:
  7 octombrie, constituție, familie, referendum, Coaliția pentru familie, Vladimir Putin, Rusia, România


  Știrile Zilei