08:40 16 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.52
 • USD18.18
 • RUB0.28
 • RON4.35
 • UAH0.69
  Pumn

  Transformat în sclav după ce și-a supărat șeful. "Comportament abuziv, salariu neplătit"

  CC0 / Pixabay / PublicDomainPictures
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  231 0 0

  Un sportiv a reclamat la Federație "tratamentul" primit din partea clubului, ca pedeapsă pentru că nu a vrut să își rezilieze contractual.

  BUCUREȘTI, 25 sept — Sputnik, Daniel George Nistor. Un conflict izbucnit la un club de handbal arată unde poate duce aplicarea legislației la modul extrem.

  Control vamal
  © AFP 2019 / PAUL J. RICHARDS

  Sau ce pățește un sportiv angajat pe un contract ca orice alt salariat. Adică 8 ore pe zi muncă neîntreruptă, ceea ce în cazul de față înseamnă exerciții fizice grele pe toată această durată de timp.

  Laurenţiu Dinescu (32 ani), jucătorul echipei AHC Dunărea Călăraşi la handbal masculin, susține că trăieşte un calvar de câteva luni.

  Potrivit handbalistului, acesta a fost supus unui comportament abuziv din partea clubului, care vrea să îl pedepsească astfel pentru că a refuzat să-şi rezilieze contractul în vară.

  Scopul celor din conducerea echipei ar fi acela de a-l determina să cedeze şi să plece de la Călăraşi fără nicio pretenţie. Interul stânga nu a fost plătit în toată această perioadă. Cazul lui este pe rolul instanţelor de judecată ale Federaţiei Române de Handbal (FRH), scrie Prosport.ro

  Sprijinit de un avocat, jucătorul a prezentat la FRH situația în care se află și a reclamat faptul că nu a primit salariile pe mai multe luni.

  Cu aproape trei săptămâni mai devreme de reluarea pregătirilor în iulie 2018, Laurenţiu Dinescu a fost chemat la club şi i s-a pus în faţă o hârtie pentru a-şi rezilia contractul. Fără nicio negociere în prealabil pentru a accepta această despărţire, singurul argument fiind faptul că nu mai este dorit de staff-ul tehnic.

  "Pur şi simplu, semnezi şi pleci cu sau fără voia ta, ce contează ce spune contractul parafat de ambele părţi!" — așa a sunat decizia clubului, după cum spun surse citate de publicația sportivă.

  După două zile de discuţii, handbalistul a refuzat cererea clubului, astfel că de la începutul săptămânii următoare, când colegii încă mai aveau două săptămâni de vacanţă, el a fost chemat la antrenamente. Conform contractului, adică 8 ore de lucru pe zi!

  De atunci, Dinescu a fost suspus unui adevărat calvar, povestesc sursele. După antrenamente de aproape două ore, i se transmitea că nu a terminat şedinţa de pregătire. Astfel, programul lui de lucru continua cu alergare, scări şi sală de forţă, până la epuizare! Doar în contract scria că trebuie să stea 8 ore la lucru.

  Tematic

  Din păcate, o veste tristă... Cunoscutul sportiv Robert Cadar...
  Cele mai groaznice catastrofe aviatice cu pasageri sportivi
  Frumoasa Olimpiadă. Cele mai atrăgătoare sportive de la Rio
  SCANDAL: Echipamente contrafăcute pentru sportivii români prezenți la Rio
  Tagurile:
  șefii clubului, abuzuri, refuz, reziliare contract, handbalist, AHC Dunărea Călăraşi, Laurenţiu Dinescu, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei