00:31 23 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.38
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Proteste la București, 3 mai 2017

  Decizie de Ultimă oră a Înaltei Curți care lovește puternic #REZIST!

  © AFP 2019 / DANIEL MIHAILESCU
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  113370

  O decizie luată sub presiunea unor manifestanți care au fost amendați - și care stabilește în ce condiții se pot face proteste sau manifestații.

  BUCUREȘTI, 15 oct — Sputnik, Evan Răutu. Acum puțin timp, magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție, secția Contencios, a dat o decizie privind manifestațiile publice, inclusiv așa-zisele "proteste spontane".

  Conform deciziei ÎCCJ, "toate manifestațiile trebuie declarate "- ceea ce dă un înțeles clar celor care organizează proteste. De asemenea, din decizie reiese că orice persoană care protestează în fața Guvernului sau a oricărei instituții, fără autorizație, va fi sancționată.

  De altfel, decizia a fost luată care urmare a unei sesizări care viza mitingul de protest al magistraților, la care au participat, printre alții, controversați Camelia Bogdan și Cristi Dănileț.

  De menționat că ședința ÎCCJ a fost luată sub o încercare de presiune din partea unui grup #REZIST care, de altfel, a și fost amendat de jandarmi — protestul nefiind autorizat sau declarat în prealabil, conform legii.

  Tagurile:
  Proteste spontane, Rezist, Decizie, Proteste, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie


  Știrile Zilei