04:15 08 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Cătușe

  Omul de încredere al lui Băsescu, pușcărie grea!

  © Sputnik / Виталий Белоусов
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  198360

  Din convorbirile interceptate de SRI reiese legătura dintre Băsescu și respectivul care ”au stabilit masuri concrete de șantajare fiscală a companiei”

  BUCUREȘTI, 18 oct, Sputnik, Dragoș Dumitriu. Acum puțin timp, Tribunalul București a decis condamnarea la 6 ani de închisoare cu executare a fostului șef al ANAF, Sorin Blejnar. Totodată, magistrații au decis sechestru și confiscări ale mai multor bunuri ale lui Blejnar.

  Pe 3 iulie 2014, Sorin Blejnar a fost trimis în judecată, într-un dosar de fapte de evaziune fiscală cu produse petroliere, prin care s-a produs un prejudiciu de aproximativ 56 milioane de euro.

  Prin Blejnar, Băsescu făcea diverse combinații, despre care presa scria că  sunt ”un plan elaborat șantajare a grupului Kaz Munai Gaz pentru recuperarea datoriilor Rompetrol”. Din convorbirile interceptate de SRI reiese legătura dintre Băsescu și Blejnar care, împreuna cu Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, ”au stabilit masuri concrete de șantajare fiscală a companiei din Kazahstan”. Iată aici stenogramele discuției telefonice între Blejnar și Băsescu. 

  Un alt caz al „colaborării” dintre cei doi este cel al cunoscutului avocat Dan Chitic care, după un celebru incident cu Băsescu pe Litoral, a devenit ținta oamenilor lui Blejnar.

  Iată relatarea presiunilor de atunci făcută la emisiunea lui Victor Ciutacu și preluată de DC News.

  Stenograme: Dan Chitic, verificat de oamenii lui Blejnar, după un incidentul cu Băsescu, postare ecran
  © Photo : dcnews.ro
  Stenograme: Dan Chitic, verificat de oamenii lui Blejnar, după un incidentul cu Băsescu, postare ecran


  Știrile Zilei