05:48 16 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.29
 • USD17.51
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.71
  Seismograf

  Verdict dur după cutremurul din noapte : „Vrancea nu ne lasă aşa uşor”

  © AFP 2019 / NICOLAS ASFOURI
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  1152 0 0

  Directorul Institutului de Fizică a Pământului spune că una dintre cele mai expuse metropole europene la un seism este capitala României.

  BUCUREŞTI, 28 oct – Sputnik, Georgiana Arsene. Un articol publicat în cotidianul britanic The Guardian susţine că Bucureştiul este cea mai periculoasă metropolă din Europa în materie de cutremure.

  Jurnaliştii britanici îl citează pe Dan Lungu, expert în riscuri seismologice, de fapt profesor de siguranţa construcţiilor la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti care spunea că probabil toate clădirile din partea veche a Bucureştiului ar trebui marcate cu bulină.

  Concluziile jurnaliştilor străini sunt referitoare la faptul că bucureştenii sunt nevoiţi să trăiască în şi printre clădiri în paragină de risc seismic.

  Este adevărat ce susţin jurnaliştii străini? La această întrebare a răspuns Mircea Radulian, directorul Institutului de Fizică a Pământului.

  „Nu e o exagerare, Bucureşti este, într-adevăr, una dintre cele mai expuse metropole europene, doar Istanbulul ar fi mai expus”, a precizat acesta, potrivit stirileprotv.ro

  Spre ghinionul nostru, însă, se pare că avem şanse mai mari la locul fruntaş în acest clasament.

  “Probabilitatea ca un cutremur mare să aibă loc este mai redusă la Istanbul, potrivit anumitor modele statistice. Mi-e greu să cred că în Bucureşti nu va avea loc unul în secolul asta, Vrancea nu ne lasă aşa de uşor”, a explicat Radulian.  Știrile Zilei