12:41 04 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.43
 • USD17.23
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.63
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  1008 0 0

  Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar atrage atenţia asupra necesităţii investirii în şcoli.

  BUCUREŞTI, 28 oct – Sputnik, Georgiana Arsene. Cutremurul de azi dimineaţă a atras din nou atenţia asupra riscului pe care îl reprezintă foarte multe din clădirile Bucureştiului şi ale ţării. Problema este că multe clădiri sunt fie spitale, fie unităţi de învăţământ.

  La nivelul municipiului Bucureşti, situaţia este dramatică, pe lista unităţilor de învăţământ cu risc de prăbuşire aflându-se şcoli “de fiţe” din Capitală, unde se înghesuie oamenii să îşi înscrie copiii.

  Este vorba atât despre facultăţi, şcoli, cât şi despre grădiniţe cu risc seismic din Bucureşti, unele fiind construite chiar la începutul secolului trecut, în 1910 şi funcţionând acum ca şi grădiniţe. Lista acestor imobile poate fi descărcată de aici

  Iulian Cristache, preşedintele FNAP spune că după această “glumă de cutremur” unele şcoli stau să cadă.

  “Din păcate, se pare că nu am învăţat nimic… din Colectiv! După această glumă de cutremur realizăm, din nou, că şcolile, unele, stau să cadă. Observ că cei de la ISU ne spun cât de “naşpa” e situaţia şi că ei îşi fac datoria să ne spună”, a scris Cristache pe pagina sa de Facebook, adăugând că ISU şi Consiliile Locale ar trebui să lase gargara şi să salveze ce încă se mai poate salva şi a precizat că, dacă nu se dă o lege prin care autorităţile să fie obligate să investească, s-ar putea să plângem ca proştii, la TV, uitându-ne la mile sau zecile de mii de victime.

  “Sper să nu am gura aurită şi să regret acest mesaj transmis”, a punctat Cristache.

  Tematic

  Cel mai puternic cutremur, simțit în România și Moldova – Mărmureanu e confirmat iar!
  Tagurile:
  Pericol, Şcoli, Seism, cutremur


  Știrile Zilei