08:01 15 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.10
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Relațiile româno-ruse (238)
  151791

  În a doua jumătate a lunii decembrie, Corul Vocile Ortodoxiei Ruseşti va susţine două concerte, unul în Bucureşti şi altul în Constanţa.

  BUCUREŞTI, 3 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Luna decembrie se anunţă a fi plină de magie şi spiritualitate. Şi aceasta pentru că Asociaţia Culturală Mall4art, împreună cu Fundaţia Internaţională a Unităţii Popoarelor Creştine din Rusia aduc în România Corul Vocile Ortodoxiei Ruseşti.

  Evenimentul se află sub egida Ambasadei Federaţiei Ruse în România cât şi a Patriarhului Kirill al Rusiei şi va avea loc în data de 17 decembrie 2018 la Bucureşti iar în data de 18 decembrie 2018, la Constanţa.

  Format din călugări şi călugăriţe ce au absolvit şcoala de înaltă clasă a muzicii ruseşti, Corul Vocile Ortodoxiei Ruseşti este format din aproximativ 50 de personae. Repertoriul evenimentului este format din colinde creştine ruseşti, dar nu numai, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului

  Mai mult decât atât, dat fiind faptul că în 2018 se împlinesc 140 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între Rusia şi România, evenimentul primeşte o notă mult mai sobră.

  Evenimentul îşi propune nobilul scop de a apropia creştinii ortodocşi de pretutindeni indifferent de naţionalitate, etnie sau culoare într-o seară special magică de Decembrie.

  Sfântul Sinod al BORu
  Пресс-служба Патриархии РПЦ

  Facem precizarea că Vocile Ortodoxiei Ruseşti au mai concertat în Republica Moldova, Serbia, Polonia, Georgia şi Grecia.

  Menţionăm că, după numărul de credincioşi apartenenţi ai Bisericilor Autocefale, aproape 60 de procente din numărul total al ortodocşilor de pe glob aparţin Bisericii Ortodocse Ruse (Patriarhia Moscovei). Pe locul doi se află Biserica Ortodoxă Română, pe locul trei – Biserica Ortodoxă a Eladei şi celelalte.

  În Bucureşti, evenimentul poate fi urmărit în data de 17 decembrie ora 19.00, la Teatrul de Operetă “Ion Dacian”, iar a doua zi, în Constanţa, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovschi”, cu începere tot de la ora 19.00.

  Biletele pot fi achiziţionate online de pe labilet.ro sau eventim.ro, precum şi de la Casa de Bilete a Teatrului Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovschi”.

  Тема:
  Relațiile româno-ruse (238)

  Tematic

  Patriarhul Daniel îndeamnă la cooperarea celor două Mitropolii din Moldova
  BORu a întrerupt relațiile cu Patriarhia de Constantinopol
  BOR îndeamnă Moscova și Constantinopolul la dialog în problema Ucrainei
  Tagurile:
  Patriarhul Kirill, Biserica Ortodoxă Rusă


  Știrile Zilei