15:30 20 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.62
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Permis de conducere

  Camera Deputaţilor a decis – iată când se suspendă permisul de conducere

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  817 0 0

  Astăzi, Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat un amendament la OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice – modificări la numărul de puncte care stabileşte ridicarea permisului.

  BUCUREŞTI, 6 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Este vorba despre faptul că permisul de conducere se suspendă la acumularea a 45 de puncte şi nu 15, cum prevede legislaţia în vigoare.

  Nicuşor Halici, preşedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor a precizat că amendamentul poate fi explicat, în primul rând, prin aceea că săptămâna trecută a mai fost adoptată o propunere legislativă cu privire la modificarea cuantumului şi la alte tipuri de contravenţii referitoare la legea privind Codul Rutier.

  „S-a considerat că ar trebui mărit şi cuantumul în baza căruia după aceea să fie suspendat dreptul de a conduce autovehicule, tocmai pentru că, mărindu-se cuantumul amenzilor şi practic al punctelor de penalizare aferente amenzii contravenţionale se ajungea în situaţia în care unui conducător de autovehicule, în baza unei amenzi destul de mari, pentru o contravenţie nu foarte gravă, să i se suspende şi permisul de conducere”, a precizat Halici, potrivit stiripesurse.ro, adăugând că s-a ridicat pragul la valoarea de 45 de puncte pentru că e uman să greşeşti.

  El a menţionat că important este dacă această greşeală e voită sau nu, pentru că, dacă nu e cu intenţie şi prin urmare nu e repetitivă, conducătorul auto să nu poată fi sancţionat pentru o greşeală. Generată fie de o urgenţă, fie de infrastructura care nu ne permite să circulăm corect sau suntem în tot felul de timpi în care şoferii trebuie să se încadreze.

  Tematic

  Șoferii - fără permis de conducere dacă nu achită amenzile. Noul proiect de lege
  Veste bună pentru viitorii şoferi. Schimbare majoră privind obţinerea permisului
  Avertisment pentru cei care merg cu maşina în Grecia - pot pierde permisul
  Tagurile:
  modificări, Suspendare, Permis de conducere


  Știrile Zilei