16:36 18 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.80
 • USD17.65
 • RUB0.28
 • RON4.18
 • UAH0.68
  Un smartphone

  Fără taxă de roaming între România și Moldova: Vezi de când

  CC0 / Pixabay / Pexels
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  254 0 0

  Cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului ar putea să vorbească la telefon fără a achita tarife de roaming - iată de când va fi posibil acest lucru.

  CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. Republica Moldova și România au inițiat negocierile pentru excluderea tarifelor de roaming. Un proiect în acest sens a fost aprobat miercuri de Guvernul de la Chișinău.

  Premierul Pavel Filip a subliniat că acest lucru este încă un pas important în consolidarea relațiilor bilaterale.

  ”Am avut o discuție cu prim-ministrul României, doamna Dăncilă, și ea își dorește același lucru. Poate reușim chiar în ședința comună a Guvernelor din Republica Moldova și România, care urmează să aibă loc pe data de 22 noiembrie la București, să semnăm acest acord. Asta nu înseamnă altceva decât o legătură mai strânsă între statele noastre”, a declarat premierul în cadrul ședinței Cabinetului de Miniștri.

  Premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță
  © Photo : Direcţia comunicare și protocol, Guvernul Republicii Moldova

  Odată cu intrarea în vigoare a acordului, cetățenii din ambele țări, care călătoresc ocazional în statul vecin, vor avea acces la serviciile de roaming pentru apeluri și SMS la tarife naționale, iar tariful pentru navigarea pe internet va fi micșorat etapizat până în anul 2022, conform procedurilor stabilite la nivel european.

  Acordul urmează să fie încheiat pe o perioadă nedeterminată şi va intra în vigoare la data recepționării ultimei notificări prin care Părţile se informează
  reciproc, prin canale diplomatice, despre îndeplinirea procedurilor interne necesare pentru intrarea sa în vigoare, dar nu mai târziu de 01 ianuarie 2019.

  Tematic

  Aprobat: serviciile de roaming în alte țări vor fi la tarife naționale
  Nervii clienților Telekom. "Și noi trebuie să vă penalizăm!"
  Taxe și limitări pentru roaming gratuit în Uniunea Europeană
  Adio, roaming scump! Noua schimbare a tarifelor în UE
  Tagurile:
  eliminare, Taxe, roaming, România, Moldova


  Știrile Zilei