11:31 26 Aprilie 2019
În direct
 • EUR19.92
 • USD17.89
 • RUB0.28
 • RON4.19
 • UAH0.67
  Viscol puternic și temperaturi scăzute în România

  Avertizări IGSU pentru șoferi: „Urmăriţi buletinele meteo! Nu plecaţi cu autoturismul...”

  © Photo: exclusivnews.ro
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  14410

  Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a emis o serie de avertismente pentru români, de care aceştia trebuie să ţină seama.

  BUCUREŞTI, 19 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. „Urmăriţi buletinele meteo! Nu plecaţi cu autoturismul din localitate atunci când se anunţă ninsori şi/sau viscol”, atenţionează reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

  Totuşi, dacă aveţi de făcut un drum care nu poate fi amânat sau aveţi de rezolvat treburi în altă localitate decât cea de domiciliu trebuie să ţineţi cont de vremea de afară şi să vă echipaţi corespunzător maşina, să aveţi o rezervă de apă şi alimente, lopată, un săculeţ de nisip, combustibil suficient, dar şi lanţuri antiderapante. Practic, IGSU vă învaţă cum să vă descurcaţi de unul singur în situaţii dificile.

  „Dacă viscolul vă blochează în trafic în afara unei localităţi, trageţi autovehiculul pe partea dreaptă a drumului”, precizează IGSU pe pagina lor de Facebook, adăugând că va trebui de asemenea, să porniţi luminile de avarie, să raportaţi evenimentul la numărul unic de urgenţă 112, indicând locul unde aţi rămas blocat. Este important să nu ieşiţi din maşină până când echipajele de intervenţie nu ajung să vă salveze.

  Ca să nu îngheţaţi trebuie să porniţi motorul şi sistemul de încălzire aproximativ 10 minute la fiecare oră.

  Pentru ca echipajele de intervenţie să vă găsească mai uşor trebuie să ţineţi lumina aprinsă în maşină pe timpul nopţii.

  Menţionăm că meteorologii au emis un cod galben de ninsori, ploi, lapoviţă şi intensificări ale vântului pentru 32 de judeţe şi pentru municipiul Bucureşti.

  Tematic

  Moldova, sub zăpadă - avertizarea poliţiei: "o lanternă de buzunar și un termos cu ceai"
  Tagurile:
  Auto, Avertizare, Șoferi, Meteo
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei