16:29 20 August 2019
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.62
 • RUB0.26
 • RON4.14
 • UAH0.70
  Nas fierbinte, trident și trandafir

  Nasul îl dă de gol pe cel care minte: e demonstrat ştiinţific!

  © Sputnik / Жюльен Маттиа
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  12430

  Cercetătorii de la Universitatea din Granada afirmă că metoda lor esta mai performantă decât cea pusă la baza detectorului de minciuni.

  BUCUREŞTI, 20 nov – Sputnik, Doina Crainic. În timpul experimentului, un grup de subiecți au fost rugați să îi mintă pe cei dragi la telefon.

  Voluntarii au fost monitorizați cu ajutorul unor aparate care afişează imaginile termice, dispozitive care permit determinarea distribuției temperaturii pe suprafața studiată.

  În urma studierii imaginilor în infraroșu, s-a descoperit că, dacă o persoană încearcă să mintă, temperatura nasului ei scade cu 1,2 grade, iar fruntea se încălzeşte cu aproximativ 1,5 grade.

  Potrivit omului de știință Emilio Gomez Milano, scăderea temperaturii este provocată de stresul pe care îl simte o persoană care este forțată să spună o minciună. În plus, faptul de a spune o minciună sporeşte activitatea mintală, ceea ce conduce la creșterea temperaturii frunții.

  Milano a menționat că rezultatele au fost confirmate în 80% dintre experimente, ceea ce face ca această metodă să fie cu zece procente mai precisă decât în cazul detectorului de minciuni.

  Tematic

  Trei mari minciuni ale Theresei May – acuzațiile Moscovei
  Ingrid Mocanu demonstrează minciuna Laurei Kovesi
  Iohannis, făcut praf: "Ins gonflat, ipocrizie și minciună, parvenire"
  Firea, dată în vileag de o cunoscută avocată: "Uite cum ies la suprafață minciunile!"
  Un avocat acuză BNR: Isărescu minte și la prețul laptelui
  Tagurile:
  minciună sau adevăr, Temperatură, nas, Studiu


  Știrile Zilei