23:32 11 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.35
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.74
  Biserică

  Bănescu, BOR: „Cât costă un kilometru de autostradă şi cât costă o catedrală?”

  © Sputnik
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  27802

  Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române răspunde, astfel, celor care susţin că au fost băgate sume uriaşe în construcţia lăcaşului de cult şi a explicat că bisericile ortodoxe nu au profit.

  BUCUREŞTI, 27 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. „Omul contemporan nu mai are sensibilitate pentru cele nevăzute”, a explicat Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al BOR, referindu-se la recentele controverse din jurul Catedralei Mântuirii Neamului.

  În ultimul timp, mai ales după evenimentul de duminică, de sfinţire a lăcaşului de cult, în spaţiul virtual a fost demarată o adevărată campanie defăimătoare pentru BOR, prin care se încerca să se arate că banii folosiţi pentru construirea Catedralei puteau fi redirecţionaţi în sectoare nevralgice, cum ar fi sănătatea sau educaţia.

  „Oamenii ăştia (omul contemporan, nota Georgiana Arsene) sunt deranjaţi să audă de o nouă biserică, foarte mare şi care costă mult în mintea noastră, dar dacă vom compara cu sumele menţionate de ANAF şi irosite prin corupţia care a metastazat ţara vom vedea că, de fapt, sunt foarte mici. Cât costă un kilometru de autostradă şi cât costă o catedrală?”, a declarat Bănescu potrivit digi24.ro.

  Potrivit lui, nu putem ignora corupţia ce înăbuşă ţara şi a explicat că sloganul „Vrem spitale, nu catedrale!” e un construct bine gândit pentru ca să inducă în eroare.

  Şi aceasta pentru că se poate verifica de către oricine că nu din pricina construirii catedralei nu avem un sistem medical bun în România.

  Are sau nu BOR profit? Potrivit sursei citate, bisericile  - ortodoxe sau nu – nu au profit, fiindcă banii care se raportează şi care apar din activităţile economice ale bisericii, întotdeauna sunt reinvestiţi total în activităţile plurale ale Bisericii.

  În ceea ce priveşte costul total al Catedralei Neamului, Bănescu a explicat că acesta ar fi maximum 135 de milioane de euro.

  Tematic

  Catedrala Mântuirii sau Catedrala Prohodirii Neamului?
  Tăriceanu, gafă majoră, lumea e revoltată!
  Iohannis dă un semnal ciudat, propaganda lui reacționează sfidător!
  Tagurile:
  concluzii, comparație, Cost, autostradă, kilometru, catedrală ortodoxă


  Știrile Zilei