09:04 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  Mihai Gâdea

  Lovitură de teatru pentru Mihai Gâdea, românii nu s-au lăsat manipulați!

  © Facebook / Mihai Gâdea
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  9844220

  Un demers foarte potrivit – dar și o încercare evidentă de influențare a telespectatorilor – rezultatul final a dat peste cap speranțele lui Mihai Gâdea.

  BUCUREȘTI, 29 nov - Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”În această seară vă încredinţez o misiune importantă - vreau să aflu de la voi cine considerați că este cel mai bun şef de stat al României din ultima sută de ani”.

  Astfel a început Mihai Gâdea un demers jurnalistic extrem de binevenit în această perioadă a celebrării Centenarului Marii Uniri.

  Realizatorul celui mai puternic talk show politic a propus telespectatorilor să voteze cine a fost cel mai bun șef al statului român, după 1918. Lista a cuprins regii – Ferdinand,  Carol al II-lea, Mihai – liderii comuniști - Petru Groza,  Gheorghe Gheorghiu-Dej, Nicolae Ceauşescu – și președinții de după 1989. Nu a fost inclus mareșalul Ion Antonescu, deși acesta a fost Conducător al statului, în perioada 1940 – 1944.

  Mihai Gâdea a pus la dispoziție un link unde telespectatorii și-au putut exprima votul pe toată perioada emisiunii ”Sinteza zilei”. 

  Emisiunea a cuprins scurte documentare despre o parte dintre conducătorii României. Din păcate pentru nota obișnuită de profesionalism a emisiunii, de această dată realizatorul a prezentat tendențios figurile propuse publicului.

  Astfel, preferința – chiar miza - lui Gâdea și a majorității invitaților a fost îndreptată către regele Ferdinand, despre s-a vorbit numai la superlativ, omițându-se greșelile domniei sale și exagerându-i-se meritele din perioada războiului mondial etc.

  Regele Mihai a fost de asemenea prezentat  idealizat, după modelul promovat în ultima perioadă, prin decuparea stupidă a istoriei.

  Nicolae Ceaușescu
  © Sputnik / Александр Макаров

  În schimb, Nicolae Ceaușescu a fost prezentat în cele mai negre culori, prin intermediul unui documentar ultra-tendențios, realizat în maniera specifică filmelor produse de diversele institute bugetivore sau finanțate din Occident, care au o singură misiune – aceea de a șterge din memoria românilor perioada de maximă dezvoltare economică – și cu cea mai semnificativă prezență pe plan internațional.

  Un cuvânt de laudă se cuvine generalului Pavel Abraham care, în ciuda opiniei invitaților din studioul emisiunii, a insistat pentru adevăr – anume că nu se poate nega dezvoltarea fără precedent, pe multe planuri, a României în perioada Ceaușescu.

  Ei bine, în ciuda evidentului efort de influențare a telespectatorilor, rezultatul final al votului acestora a consemnat din nou aprecierea de care se bucură Nicolae Ceaușescu în ochii românilor – votul desemnându-l pe liderul național-comunist drept cel mai bun conducător al statului român, de la Marea Unire până azi.

  Conform rezultatelor finale, pentru Ceaușescu au votat 38,4% dintre telespectatori,  în timp ce pentru regele Ferdinand au optat doar 24, 3%. Pe locul trei apare regele Mihai, cu 13,7%, iar apoi, surpriză, Traian Băsescu, cu 10.5%.

  Votare, ”Sinteza zilei”
  © Photo : Captură ecran, ”Sinteza zilei”
  Votare, ”Sinteza zilei”

  Astfel, cu toată tentativa de influențare împotriva sa, Nicolae Ceaușescu obține cele mai multe voturi, chiar mai multe decât cei doi monarhi la un loc, iar adăugând și procentele obținute de ceilalți „competitori”, perioada comunistă are întâietatea preferințelor – devansând atât epoca regală, cât și cea post 1990.  

  Acest sondaj, realizat la o televiziune cu tendințe clar pro-americane, este încă un semn că istoria trebuie revăzută, în sensul adevărului, al faptelor. Fiindcă permanenta clasare a lui Nicolae Ceaușescu pe primul loc al aprecierilor pozitive scoate la iveală două aspecte majore: faptele și realizările sale (probele materiale) rămân, iar mărturiile unor generații nu pot fi contrabalansate (încă) prin mistificări.

  Iar în acest caz, verdictul judecătorilor, poporul și istoria, nu poate fi decât unul singur: în favoarea lui Nicolae Ceaușescu.

  Votare, ”Sinteza Zilei”
  © Photo : Captură ecran, ”Sinteza Zilei”
  Votare, ”Sinteza Zilei”

  Tematic

  Bucureștiul, mai rău decât pe vremea lui Ceaușescu. Pe locul 5 în lume la...
  Bătălia pe Justiție este o falsă dilemă în anul Centenarului
  Dodon: unionismul, un balon care se va dezumfla odată cu trecerea Centenarului
  Universitatea ”Babeș-Bolyai”: succes românesc de top 200 Shanghai în anul Centenarului
  Infrastructura de educaţie, bilanţ la centenar - 12 copii se bat pe un calculator
  Cum a parcurs România centenarul de la 1918… înapoi, către 1818!
  PCR: Îl înjuram pe Ceaușescu pentru asta, acum multinaționalele o fac la vedere
  Tagurile:
  rezultate, conducători, România, votare, Sinteza Zilei, Mihai Gâdea
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei