20:09 10 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.27
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.03
 • UAH0.73
  Premierul Viorica Dăncilă

  Anunț de la Dăncilă: Guvernul dă bani pentru copiii cu "părinți cuminți"

  © Photo : Guvernul României
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  54910

  Părintele depune 1.200 de lei în contul copilului și statul mai contribuie cu 600 de lei, conform unui program anunțat de Executiv.

  BUCUREȘTI, 29 nov – Sputnik, Daniel George Nistor. Guvernul va adopta instituirea unui mecanism de economisire pentru copii, contul de economii "Junior Centenar", care să faciliteze accesul la educaţie şi să acopere lipsa de venituri, a anunţat prim-ministrul Viorica Dăncilă, joi, în deschiderea şedinţei solemne a Executivului care are loc la Alba Iulia.

  Programul este destinat copiilor cu "părinți cuminți", care se gândesc la viitorul micuților.

  "Instituim astăzi un mecanism de economisire pentru copii, contul de economii Junior Centenar, care să faciliteze accesul la educaţie şi să acopere lipsa de venituri. Toţi copiii din România vor fi incluşi până la vârsta de 18 ani într-un mecanism activ de economisire", a declarat Viorica Dăncilă, potrivit Agerpres

  Astfel, statul va deschide la Trezorerie, pentru fiecare copil în vârstă de până la 18 ani, un cont special de economisire. În acest cont, părinţii sau reprezentanţii legali ai copilului pot depune bani, iar statul contribuie cu o primă anuală. Începând cu 2019, pentru suma minimă de 1.200 de lei depusă anual de părinte, sau în cazul copiilor din sistemul de protecţie socială de stat – în contul special de economisire, statul contribuie cu o primă de 600 de lei anual.

  Premierul a completat că banii economisiţi prin acest instrument pot fi retraşi după împlinirea vârstei de 18 ani pentru finanţarea studiilor universitare sau pentru a acoperi la momentul respectiv lipsa de venituri.

  "Banii astfel economisiţi nu se impozitează şi primesc de la buget o dobândă anuală de 3%, dobândă stimulativă şi constantă", a mai declarat Dăncilă.

  Măsura anunţată de premier va fi adoptată printr-o ordonanţă de urgenţă privind implementarea programului guvernamental ''gROwth - Contul individual de economii Junior Centenar''. 

  Tematic

  Guvernul RM: Premierul Filip se va întâlni, joi, cu Iohannis, Dăncilă, Dragnea, Tăriceanu
  Viorica Dăncilă îl pune la punct pe Iohannis, adevărată lecție!
  Viorica Dăncilă iese din nou cel mai bine – chiar într-un moment dificil!
  Primită cu huiduieli, Viorica Dăncilă a luat o măsură absolut necesară!
  Tagurile:
  Guvern, Copii, bani, Viorica Dăncilă


  Știrile Zilei