01:38 31 Martie 2020
În direct
 • EUR20.12
 • USD18.17
 • RUB0.23
 • RON4.17
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  18701

  Reacţia îi aparţine purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei, care a explicat, într-o manieră amuzantă, legătura dintre instituţie şi şcolari.

  BUCUREŞTI, 15 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. „Încă suntem consideraţi ca fiind o problemă pentru cei certaţi cu legea, dar, pentru copii, se pare că prezenţa jandarmilor este soluţia către rezolvarea problemelor… a celor de matematică”, a scris, pe contul său de Facebook, Marius Militaru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române.

  Reacţia sa vine după ce, în manualul de matematică pentru elevii de clasa a treia, una dintre problemele date spre rezolvare era ilustrată cu… jandarmi, la parada organizată de Ziua Naţională. Problema se află la lecţia despre „Înmulţirea cu trecere peste ordin”.

  „La parada organizată de Ziua Naţională au participat copii din 235 de şcoli, câte 23 din fiecare şcoală. Câţi copii au participat la paradă?”, este textul problemei din manual.

  „Garda de Onoare a Jandarmeriei Române, prezentă într-o imagine ce însoțește o problemă din manualul de matematică pentru clasa a-III-a”, a explicat Marius Militaru imaginea,  ataşând, totodată, şi print screen-uri ale paginilor din manual.

  Problemă din manualul de matematică
  © Photo : Captură ecran. Facebook / Militaru Marius
  Problemă din manualul de matematică

  Se observă, aşadar, că Jandarmeria Română, prin mesajele pe care le transmite, caută să se adreseze unui public variat, reuşind să îşi atragă un număr cât mai mare de comentatori şi, implicit, cititori, care, poate pe viitor, nu se vor mai lăsa manipulaţi de mesaje care îndeamnă la violenţă şi la reacţii nepotrivite asupra oamenilor din această instituţie.

  Tematic

  Smiley, sosie la Jandarmerie: „Ar putea să îl înlocuiască în următorul videoclip”
  Fost şef al MEN, mesaj criptat: „În zi de sărbătoare nu te-apuci să baţi covoare”
  Tentativă eșuată sau semnal la Parlament – veste galbene #REZIST! Se pregătește anarhia?
  Tagurile:
  prezență, școală, jandarmi


  Știrile Zilei