00:32 16 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.58
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73
  Gest salutabil al jandarmeriei

  Gest simplu dar impresionant al Jandarmeriei montane – suflete salvate din viscol! VIDEO

  © Photo: Facebook / Inspectoratul de Jandarmi Judetean Gorj
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  169251

  O poveste de iarnă… reală, petrecută chiar azi, relatată simplu și firesc chiar de Jandarmii montani din Gorj: ”Ne implicăm pentru că ne pasă”.

  BUCUREȘTI, 15 dec - Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”Salvăm suflete când turiștii sunt în siguranță la munte”, spun jandarmii montani din Gorj, descriind o profesiune de credință în care trupele militare ale Ministerului de Interne se specializează din ce în ce mai bine, spre mulțumirea celor care iubesc muntele.

  Dar, nu numai oamenii sunt ”suflete”, iar azi, jandarmii montani au făcut un gest care merită scos în evidență. Iată relatarea faptei:

  ”Astăzi, o patrulă de jandarmi montani din Rânca, aflată într-o misiune de patrulare auto a văzut la limita zonei montane o cățea care era agitată - un coleg a mers să vadă care este motivul agitației și a găsit mai mulți cățeluși împrăștiați în zăpadă pe o pantă”, relatează jandarmii.

  Pare un gest simplu dar, să recunoaștem, pe care puțini șoferi l-ar fi făcut - mai ales pe viscol! ”Fiind uzi, scâncind de frig, jandarmii montani i-au urcat în mașină și au mers la sediul postului montan, cățeaua urmându-i după mașină”.

  Iată aici și filmarea celor șase ființe salvate care, fără intervenția jandarmilor, ar fi murit înghețate și flămânde pe munte (Rânca este situată la 1600 de metri altitudine), în viscolul și gerul nopții, dar mai ales în durerea mamei, neputincioasă precum cea din ”Cântecul cățelei”, una dintre cel mai impresionante poezii a lui Esenin

  ”A fost improvizat într-o magazie un culcuș unde cei șase cățeluși vor sta - un doctor veterinar îi va consulta în curând și vom lua o decizie înțeleaptă”, a fost soluția găsită de jandarmi.

  Așteptăm cu interes orice opinie constructivă și benefică pentru sufletele salvate, transmit jandarmii, încheind mesajul de pe Facebook simplu și firesc, precum gestul relatat: ”Ne implicăm pentru că ne pasă”.

  Eu cred că s-au implicat pentru că au cu adevărat suflet, iar fapta lor de astăzi – simplă, ușoară, ar spune unii – cântărește  mult în îmbunătățirea unui prezent dominat, din păcate, de nepăsare și vrăjmășie.

  Tematic

  Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române reacționează la tema protestelor din Paris
  Replică superbă și fermă a Jandarmeriei la îndemnurile huliganice care vizează 1 Decembrie
  Amplă manifestare publică de susținere a Jandarmeriei Române!
  Tagurile:
  gest, Caritate, Jandarmi


  Știrile Zilei