15:49 21 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Șosea blocată de demonstranții din Barcelona. Imagine de arhivă

  Românii din Spania, în pericol – accesul spre aeroport poate fi închis

  © AP Photo / Emilio Morenatti
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  74010

  Anunţul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Externe, care a emis o avertizare de călătorie – ce este de făcut.

   

  BUCUREŞTI, 21 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei trebuie să ştie că, pentru astăzi, a fost convocată o grevă la nivel naţional a REMFE şi ADIF – societatea naţională de transport feroviar.

  Totodată, Poliția Regională Catalană – Mossos D’Esquadra, a emis precizări legate de manifestațiile preconizate pentru vineri, 21 decembrie 2018, în Barcelona - Regiunea Autonomă Catalonia, cu privire la faptul că s-ar putea organiza mobilizări care să determine blocări ale circulației rutiere și transportului public de călători, extinse atât în interiorul Barcelonei, cât și în împrejurimi, informează mae.ro

  Veştile rele continuă, deoarece accesul spre aeroport ar putea fi afectat sau chiar întrerupt, din cauza restricţiilor de acces înspre şi dinspre Barcelona. Concomitent va fi afectată şi activitatea vamală.

  Există posibilitatea ca demonstraţiile pot continua şi în următoarele zile, aspect ce ar putea genera perturbări ale circulației rutiere şi ale serviciilor de transport în comun în zona Barcelonei.

  Ministerul Afacerior Externe român recomandă cetăţenilor să  manifeste prudenţă în locurile aglomerate și să evite zonele demonstraţiilor care vor avea loc în oraşul Barcelona şi în împrejurimi.

  De asemenea, românii din Spania pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Madrid: +34917344004 și Consulatului General al României la Barcelona: +34934181535; +34934340220; +34934344223, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

  În cazul în care se confruntaţi cu o situaţie cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanenţă al Consulatului General al României la Barcelona: +34661 547853.

  Tematic

  MAE avertizează cu privire la o problemă de securitate națională
  Vreme extremă în Serbia! Aveţi grijă dacă plecaţi la drum!
  Vreme rea în Ucraina. Se anunţă ninsori abundente şi viscol


  Știrile Zilei