21:17 14 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.59
 • RUB0.27
 • RON4.08
 • UAH0.72
  Ninsoare

  Avertizare meteo: cod galben de ninsori şi viscol

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Prognoza meteo (245)
  94210

  Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben de ninsori abundente şi viscol pentru anumite zone din ţară. Avertizarea este valabilă până duminică seara.

  BUCUREŞTI, 21 dec – Sputnik, Doina Crainic. În intervalul 22 decembrie, ora 05 – 23 decembrie, ora 18, se vor înregistra fenomene precum precipitații mixte, depuneri de polei și intensificări ale vântului la munte, îndeosebi la altitudini sub 1500 m, potrivit ANM. De asemenea, se va forma polei în zonele joase de relief din jumătatea de nord a țării.

  În intervalul menționat, la munte, la altitudini îndeosebi sub 1500 m, vor fi precipitații mixte în general moderate cantitativ ce vor favoriza depunerile de polei, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale în general de 50...55 km/h.

  În zonele joase de relief din jumătatea de nord a țării, temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie ce vor favoriza formarea poleiului.

  În cursul nopții de duminică spre luni (23/24 decembrie) și pe parcursul zilei de luni (24 decembrie) vor fi precipitații în toate regiunile, mai însemnate cantitativ în zonele de munte unde vor predomina ninsorile.

  De asemenea, codul galben este valabil în intervalul 22 decembrie, ora 05 – 23 decembrie, ora 18, cand va fi viscol și se va depune un strat consistent de zăpadă.

  Astfel, în zona montană a județelor Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Cluj, mai ales la altitudini de peste 1500 m, temporar va ninge, stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80 km/h. Ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea va scădea semnificativ.

  În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

  Тема:
  Prognoza meteo (245)

  Tematic

  Meteo: Revin ninsorile. Prognoza pentru următoarele zile şi weekend
  METEO: vreme severă în weekend! Cod galben și portocaliu de ninsori abundente și viscol
  CNAIR: Nu sunt drumuri închise sau restricționate din cauza condițiilor meteo
  Tagurile:
  Ninsoare, prognoză, vremea, Meteo


  Știrile Zilei