08:15 18 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.48
 • USD17.45
 • RUB0.28
 • RON4.08
 • UAH0.72
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Relațiile româno-ruse (212)
  14510

  Picturile unui preot și pictor român vor fi expuse la o expoziție în muzeul din orașul Kemerovo, dedicată sărbătorii Nașterii Domnului.

  BUCUREȘTI, 24 dec – Sputnik. Pe 25 decembrie, preotul și pictorul român Sebastian Lican își va expune picturile în muzeul de Arte Plastice din orașul rus Kemerovo.

  Expoziția este întitulată “Chipurile Crăciunului”, picturile realizate pe sticlă vor evoca povești de Crăciun, iar suvenirele și jucăriile dedicate sărbătorii Nașterii Domnului vor bucura copii și maturii, afirmă organizatorii evenimetului.

  Potrivit publicației "Formula As", preotul Sebastian Lican a plecat din România la chemarea inimii, pentru a sluji Biserica Ortodoxă și pe românii aflați departe de țară. După absolvirea Seminarului Teologic de la Suceava, în 2001, a slujit în comunitatile de români din fostul Maramureș istoric, de peste Tisa, din Ucraina.

  Mai târziu, a plecat în Orientul Îndepărtat rusesc, în Sibeira. Acolo, cu speranța, cu dragoste și cu entuziasm, părintele Sebastian clădește o altă viață pentru românii care au ajuns la mii de kilometri departare de casă. De când locuieste în Siberia, vocația de preot a fost dublată de cea de iconar. 

  Тема:
  Relațiile româno-ruse (212)

  Tematic

  Handbal: România se va bate cu Olanda pentru bronz, Rusia și Franța vor disputa titlul
  Antrenorul Trefilov și presa din Rusia, fair-play față de România. Ce au spus
  România este interesată de cooperarea cu regiunea Tula din Rusia
  Relațiile româno-ruse în anul 2018: cele mai importante evenimente
  Tagurile:
  Expoziție, Crăciunul, Rusia


  Știrile Zilei