17:03 18 August 2019
În direct
 • EUR19.51
 • USD17.50
 • RUB0.26
 • RON4.13
 • UAH0.69
  ghișeu, bancă, amendă

  Românii se împrumută cu dobânzi uriaşe ca să aibă ce pune pe masă de Crăciun

  © Photo: Facebook / Agentie Recrutare Personal
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  91 0 0

  În aceste zile, casele de ajutor reciproc, dar şi instituţiile financiare nebancare au avut mult de lucru, fiindcă mulţi oameni au apelat la serviciile lor.

  BUCUREŞTI, 24 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Situaţie dramatică pentru aproape 20 la sută dintre români care, împinşi de nevoi, dar şi de dorinţa de a avea Sărbători cu cele necesare, au apelat la serviciile caselor de ajutor reciproc şi chiar la cele ale instituţiilor financiare nebancare.

  În cazul instituţiilor financiare nebancare, oamenii pot primi banii pe loc, cu un minim de documente, contractul se semnează la domiciliul clientului, iar ratele se plătesc tot acolo. Până aici, totul pare frumos, numai că sumele pe care se angajează să le restituie datornicii sunt uriaşe, uneori fiind duble faţă de suma împrumutată.

  Tinerii şi-au luat gadgeturi de ultimă generaţie, în timp ce bătrânii au avut nevoie de bani şi pentru medicamente sau reparaţii în casă, notează observator.tv

  Cei mai mulţi pensionari au luat sume modice, de câteva sute de lei. O femeie s-a împrumutat pentru 30 de lei, ca să îşi repare ochelarii.

  În ceea ce priveşte creditele de consum, cererea a crescut cu 11 procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

  Condamnaţi la datorii sunt pensionarii cu venituri sunt 1000 de lei, deoarece cheltuielile pentru Sărbători le depăşesc cu mult bugetul.

  Trebuie făcută precizarea că tinerii cumpără în rate fiindcă îşi doresc gadgeturi de ultimă generaţie, şi nu pentru că nu ar avea cu ce să îşi facă Sărbătorile.

  Tematic

  Piața de Crăciun din Strasbourg după atacul armat de marți noapte
  Mai mâncăm carne de porc de Crăciun – ce spun autorităţile
  Mesajul unei mame românce, în prag de Crăciun, devine viral pe internet
  LIVE: Moș Crăciun în vizită la parașutiști
  Cei mai originali brazi de Crăciun din lume – IMAGINI uimitoare


  Știrile Zilei