17:25 18 Mai 2021
În direct
 • EUR21.61
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  583 0 0

  Meteorologii anunţă că în weekend vremea se va răci accentuat, temperaturile vor ajunge la -15 grade şi va ninge în toată ţara.

  BUCUREŞTI, 5 ian – Sputnik, Doina Crainic. Temperatura minimă va ajunge, în weekend, la -15 grade în Maramureş, Transilvania şi Crişana, a anunţat un reprezentant al Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

  „În acest weekend, vremea va fi rece la nivelul întregii ţări cu temperaturi maxime negative în Vestul, Nordul şi Centrul ţării şi uşor pozitive în Sud. (...) Temperaturile minime vor fi negative în toată ţara. Se vor înregistra valori de până la -7, -8 chiar şi -9 grade”, a declarat, pentru Mediafax, Alina Şerban, meteorolog de serviciu în cadrul ANM.

  Potrivit acesteia, cel mai rece va fi în noaptea de duminică spre luni, în special în Maramureş, Transilvania şi Crişana, unde vremea va deveni geroasă, cu temperaturi minime sub -10, chiar -15 grade.

  „Vor fi şi precipitaţii sub formă de ninsoare sâmbătă, în regiunile Vestice, Nord-Vestice, iar noaptea se vor extinde şi în celelalte regiuni. Duminică, vremea va fi în general închisă, cu ninsori în aproape toată ţara, pe arii mai extinse în Sud, Centru şi Est, iar pe arii mai restrânse în Vest şi Nord, acolo unde, de altfel, în noaptea de duminică spre luni cerul va deveni variabil, motiv pentru care temperaturile vor ajunge sub pragul gerului, sub -10 grade”, a adăugat Alina Şerban.

  Tematic

  Vremea: Val de aer polar în România. Urmează ger năprasnic şi fenomene meteo severe
  Tagurile:
  România, Ger, Ninsori, prognoza, Meteo

  Știrile Zilei