17:11 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  Lumânare

  Poetul Emil Brumaru şi-a prevestit moartea? Mesaj ciudat pe Facebook

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  24910

  Marele om de cultură a decedat, sâmbătă noaptea, la vârsta de 80 de ani – de ce se temea cel mai tare.

  BUCUREŞTI, 6 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. „În noaptea asta, cu puţin înainte de miezul nopţii, poetul Emil Brumaru s-a retras în rezervaţia de îngeri”, a notat scriitorul Liviu Antonesei pe blogul său.

  Joi seară, poetul Brumaru a făcut un atac vascular cerebral, a fost internat la spital şi supus terapiei intensive, ieri îşi revenise, a spus poezii asistentelor, a glumit, a mâncat.

  Din nefericire, Emil Brumaru a avut două stopuri cardiace, a intrat în comă şi a decedat, a mai explicat Liviu Antonesei

  Interesant este că, în urmă cu o săptămână, poetul scrisese un mesaj ciudat pe pagina sa de Facebook, care, parcă, prevestea plecarea sa din această lume.

  „Cea mai mare spaimă pe care o trăiesc este să nu ajung să-mi public cele 4-5 cărţi deja scrise. Trebuie doar să le fac montajul!”, a notat poetul, în penultima zi a anului 2018.

  Emil Brumaru s-a născut în data de 25 decembrie 1938 în localitatea Bahmutea – azi Mihailovca, Cimişlia, Basarabia. De-a lungul carierei a obţinut numeroase premii, cum ar fi al Uniunii Scriitorilor din 1970, pentru debut, premiul Naţional de Poezie „Mihai Eminescu”, în 2001, pentru Opera Omnia şi Premiul pentru Excelenţă la ediţia XXVI-a a Festivalului „George Bacovia” 2005 pentru întreaga activitate scriitoricească.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei