19:49 24 August 2019
În direct
 • EUR19.80
 • USD17.89
 • RUB0.27
 • RON4.19
 • UAH0.72
  Acțiunea de debarasare a copacilor căzuți pe DN13A, între Vlăhița și Miercurea Ciuc, județul Harghita

  IGSU: Ninsorile și viscolul au produs efecte în 11 județe

  © Photo: Facebook / Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  99 0 0

  Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a emis un comunicat în care precizează că ninsorile abundente şi viscolul din ultimele 24 de ore au produs efecte în 11 județe.

  BUCUREŞTI, 11 ian – Sputnik, Doina Crainic. Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore s-au semnalat efecte în 11 județe: Caraș-Severin, Brăila,Buzău, Harghita,Ialomița, Iași, Prahova, Neamț, Suceava, Vaslui și Vrancea.

  În aceste judeţe s-au semnalat arbori doborâți de greutatea zăpezii sau vântul puternic, derapaje ușoare ale autovehiculelor în afara carosabilului, blocaje pentru perioade scurte de timp sau restricții rutiere pe anumite sectoare de drum, pentru a fi deszăpezite.

  De asemenea, au fost deblocate 27 de autovehicule cu 93 de persoane și degajați 2 copaci. S-a acționat şi pentru deszăpezirea drumului pentru 7 ambulanțe (Ilfov, Iaşi, Neamţ, Suceava și Vrancea) care au preluat persoane cu afecțiuni din zone afectate de zăpezi. Toate persoanele au fost transportate în siguranță la unitățile spitalicești.

  IGSU mai precizează că în această dimineață, autoritățile locale mai desfășurau acțiuni de intervenție în județele Buzău, Iași și Vrancea, pentru deblocarea autoturismelor ramase blocate și îndepărtarea sulurilor de zăpadă formate pe carosabil.

  De asemenea, în județul Iași, pompierii intervin în două situații deosebite de preluare a unui copil cu afecțiuni medicale și a unei gravide aflate în travaliu din localitățile Scheia și Mironeasa. Salvatorii acționează cu șenilata și autospeciala pentru transport victime multiple, ambele vehicule având capacitate de trecere mărită prin zone înzăpezite, mai precizează IGSU în comunicat

  Tematic

  Aeroportul Internaţional Iaşi și-a suspendat zborurile
  Iarna face ravagii - drumuri închise, restricţii de tonaj şi pericol de avalanşă
  Tagurile:
  Viscol, Ninsori


  Știrile Zilei