18:13 18 August 2019
În direct
 • EUR19.51
 • USD17.50
 • RUB0.26
 • RON4.13
 • UAH0.69
  Șofer cu telefon mobil la volan

  Vorbitul la mobil când sunteţi în trafic va costa scump

  © Sputnik / Rodion Proca
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  11310

  Un proiect de lege, prin care se propune interzicerea, în timpul mersului, a telefonului mobil sau tabletei a fost supus dezbaterii publice de Ministerul Afacerilor Interne.

  BUCUREŞTI, 11 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. Nerespectarea acestei prevederi ar urma să fie pedepsită cu 9-20 puncte-amendă (clasa a IV-a) şi 6 puncte de penalizare.

  MAI informează că, prin prezentul proiect de act normativ se propune interzicerea, în timpul mersului, a ţinerii în mână sau folosirii cu mâinile în orice mod nu numai a telefonului mobil, ci şi a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video (ex. tablete).

  „Sancţiunea cu amendă va fi aplicată şi conducătorilor de vehicule pentru care nu este prevăzută obligativitatea deţinerii permisului de conducere (ex. biciclişti)", precizează sursa citată potrivit agerpres.ro

  Textul proiectului este afişat şi poate fi consultat de oricine este interesat, accesând pagina de internet, dar şi la Centrul de Relaţii cu Publicul al MAI din Piaţa Revoluţiei nr 1A, Bucureşti.

  Pe lângă amendă se va aplica sancţiunea contravenţională complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile pentru conducătorii de autovehicule.

  De asemenea, proiectul prevede că noile modificări legislative vor intra în vigoare în termen de 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

  Facem precizarea că, pe tot parcursul celor 60 de zile, Poliţia Rutieră din cadrul Poliţiei Române va desfăşura activităţi de informare a participanţilor la trafic cu privire la aceste modificări.  Știrile Zilei