06:51 19 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.62
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Ciobănesc german

  ISU Buzău are un aliat de nădejde – Vaxa, salvatorul în blană de lup VIDEO

  © Sputnik / Виталий Аньков
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  80 0 0

  Pe Facebook a fost postat şi un filmuleţ în care salvatorul face o mică demonstraţie a abilităţilor şi cunoştinţelor sale, fiind suprins la un… antrenament.

  BUCUREŞTI, 12 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. Un câine erou – aşa se poate sintetiza povesteea lui Vaxa, un câine lup, instruit la Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” din Sibiu. Pe 22 ianuarie, Vaxa va împlini 3 ani.

  „Deși tânăr, din 2017, Vaxa face o excelentă echipă de căutare/salvare cu subofițerul operativ plt. adj. Daniel Marian Toma, de la ISU Buzău. Județul se află în zonă cu grad seismic ridicat, așa că, Vaxa se antrenează pentru mai multe tipuri de misiuni, atât pentru identificarea victimelor, cât și pentru scoaterea celor care ar putea rămâne blocate sub dărâmături”, scriu reprezentanţii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă pe pagina lor de Facebook. 

  De altfel, și conducătorul lui are în palmares, încă din 2015, locul al III-lea pe țară la Campionatul de Dresaj al Câinilor de Serviciu, Secțiunea Căutare/Salvare Urbană, organizat în Sibiu. 

  Înregistrarea în care apare Vaxa este de la unul din antrenamentele sale, prin omătul din pădurea Spătaru, din judeţul Buzău.

  Locul s-a dovedit a fi ideal pentru deprinderea unor abilități specifice cuplului chinotehnic, pentru găsirea unor obiecte care ar putea duce spre victime, dar mai ales pentru salvarea de vieți omenești. 

  Chiar dacă pentru unii nu e vremea de ieșit din casă, după îndeplinirea „misiunii”, Vaxa nu a ezitat să se bucure de natură cum numai el știe, mai precizează sursa citată.

  Tematic

  Vezi cine-i mai inteligent: câinele sau pisica
  Atenţie! Cea mai mare greşeală când vă atacă un câine. Cum vă apăraţi
  A ajuns la spital după ce i-a căzut peste cap un câine - VIDEO
  A murit cel mai urât câine din lume
  Lecţie de generozitate: Comportamentul unui câine ajunge viral pe reţelele de socializare
  Video excepțional: un câine execută un dans țigănesc
  În regiunea Baikal un câine a fost scăpat din încleștarea gheței
  Un câine încearcă disperat să-și oprească stăpânul care l-a abandonat. VIDEO


  Știrile Zilei