17:41 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  Pensionar

  Ultima oră – vești despre pensii, direct de la Bruxelles, România, somată!

  CC0 / Pixabay / stevepb
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  50511

  Țara noastră a fost somată, alături de Cipru, Franța și Irlanda în scopul notificării transpunerii normelor privind drepturile la pensie suplimentară a lucrătorilor mobili.

  BUCUREȘTI, 25 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. Comisia Europeană a anunțat, prin intermediul unui comunicat, faptul că a decis să trimită avize motivate către Cipru, Franța, Irlanda și România pentru ”neîndeplinirea obligației de a notifica transpunerea integrală în legislația națională a normelor UE privind drepturile la pensie suplimentară”. Este vorba despre Directiva privind transferavbilitatea pensiilor, Directiva 2014/50/UE.

  Această directivă, ce prevede câteva cerințe minime privind dobândirea și păstrarea drepturilor la pensie suplimentară este importantă pentru promovarea mobilității forței de muncă și protejarea drepturilor la pensie suplimentară a lucrătorilor mobili.

  O primă notificare a fost trimisă de Comisia Europeană celor patru țări în iulie 2018, primind răspuns că procesul de transpunere se află în curs de desfășurare, notează evz.ro

  Reprezentanții Comisiei Europene spun că, întrucât nu instituția nu a primit nici o notificare referitoare la o transpunere complete, a decis să trimită un aviz motivational.

  Dacă nu se va rezolva problema în două luni, adică dacă statele membre nu iau măsuri, cazul poate fi trimis în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene, avertizează reprezentantii CE.

  Tematic

  Acești pensionari vor primi bani din urmă. Sporuri de până la 1.000 de lei
  Modificare importantă la Legea pensiilor – vechimea poate fi cumpărată
  Pensia românului după 35 de ani de muncă. Să comparăm cu francezul și spaniolul
  Românii cu pensii mai mici de 700 de lei sunt vizaţi – se anunţă schimbări
  Pensionarii români, printre cei mai expuşi la sărăcie din toată Uniunea Europeană
  Olguța Vasilescu: ”Ne dorim pensii dublate”. Legea, pe masa Senatului
  Tagurile:
  Comisia Europeană, România, Bruxelles, Pensii
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei