17:55 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  Hexi Pharma

  Ştirea zilei – judecătorii au decis dizolvarea HexiPharma

  © Photo: Tolo.ro
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  21921

  Directorul Flori Dinu a fost condamnat de către magistraţii Tribunalului Bucureşti la 3 ani de închisoare cu executare.

  BUCUREŞTI, 30 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. În minuta instanţei Tribunalului Bucureşti se arată că se aplică inculpatei SC HEXIPHARMA CO SRL pedeapsa amenzii penale de 1.600.000 de lei la care se adaugă sporul de 1/3 din suma celorlalte două amenzi penale, urmând ca, în final, inculpata să execute pedeapsa amenzii penale rezultată de 2.600.000 de lei.

  „Dispune dizolvarea persoanei juridice SC HEXIPHARMA CO SRL”, se mai arată în documentul menţionat.

  Decizia, însă, poate fi contestată.

  Judecătorii au dispus şi condamnarea directorului HexiPharma, Dinu Flori, la 3 ani de închisoare cu executare, fiind menţinută şi măsura controlului judiciar pentru aceasta. Totodată, şi Mihail Leva, director de producţie la Hexi Pharma, a fost condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, şi pentru acesta fiind menţinut controlul judiciar, informează mediafax.ro

  Reamintim că SC HEXIPHARMA CO SRL a fost trimisă în judecată sub aspectul săvârşirii a 340 de infracţiuni de înşelăciune. Dintre acestea, şapte sunt cu consecinţe deosebit de grave.

  De asemenea, societatea a fost trimisă în judecată şi pentru infracţiunea de uz de fals şi participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

  Directorul general Flori Dinu, acuzat de infracţiuni

  Directoarea companiei, Flori Dinu, a fost trimisă în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată (49 acte materiale) şi pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, iar Mihai Leva, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (33 acte materiale) şi pentru complicitate la participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

  Procurorii susţin că, în perioada 1 iunie 2010 – 16 mai 2016, „inculpata S.C. HEXI PHARMA CO S.R.L. a indus în eroare reprezentanţii a 340 de unităţi sanitare prin prezentarea ca adevărată a unor calităţi mincinoase ale produselor proprii, referitoare la concentraţia substanţelor active şi la eficienţa biocidă, precum şi prin utilizarea de mijloace frauduloase constând în etichete şi alte înscrisuri ce atestă elemente de conformitate nereale, determinându-i în acest mod să încheie contracte de achiziţie de produse biocide şi pricinuindu-le o pagubă”.

  În privinţa directorului general Flori Dinu, Parchetul General precizează că, în intervalul 1 iunie 2010 – 16 mai 2016, a coordonat activitatea de vânzări desfăşurată de către SC HEXIPHARMA CO SRL, „asigurând plasarea pe piaţă la aproape toate unităţile sanitare de dimensiuni mari din România a unor produse biocide ineficiente sub aspect bactericid, fungicid, sporicid, microbactericid, înlesnind cu intenţie nerespectarea de către membrii personalului medical de specialitate a măsurilor privitoare la prevenirea şi combaterea bolilor nosocomiale”. Aceste boli sunt infectocontagioase.

  Tematic

  INTERESE OBSCURE: cine încearcă să preia ilegal grupul Hexi Pharma
  ŞOC: testele produselor Hexi Pharma aruncă în aer dosarul de corupţie
  Dosarul Hexi Pharma se complică. Două instituţii oferă informaţii diferite
  Acuzații: Iohannis, Ponta, Oprea şi Tobă, în mega-dosarul drogurilor Hexi Pharma
  Tagurile:
  Hexi Pharma
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei