21:12 02 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.07
 • USD18.34
 • RUB0.23
 • RON4.16
 • UAH0.66
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  42010

  Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a fost informată astăzi despre faptul că România se află pe lista de distribuţie a unei companii poloneze, anchetată de serviciile veterinare.

  BUCUREŞTI, 30 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. Mare grijă la carnea pe care o cumpăraţi cu gândul la o friputură suculentă! Şi aceasta pentru că plăcerea mâncatului se poate transforma brusc într-o bombă alimentară.

  Autorităţie române pentru au fost notificate astăzi, prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje, că România se află pe lista de distribuţie a companiei ELKOPOL din Polonia.

  La momentul de faţă, acolo are loc o mare anchetă, după ce presa a dezvăluit că respectiva companie sacrifica animale bolnave, carnea fiind amestecată, apoi, cu cea provenită de la animale sănătoase.

  În România, produsele companiei poloneze (carne de vită congelată) care fac obiectul anchetei au fost livrate către o singură firmă din judeţul Ilfov, notează mediafax.ro. 

  Inspectorii DSVSA Ilfov s-au deplasat la depozitul firmei respective, unde au identificat 1.434 de kg de produse provenite de la firma poloneză. Chiar în condiţiile în care doar o cantitate de 21,37 de kg a fost notificată prin SRAAF ca făcând parte din lotul incriminat, firma din România a decis să distrugă tot lotul provenit de la ELKOPOL.

  ANSVSA precizează că întreaga cantitate a fost sechestrată oficial şi urmează a fi dirijată către neutralizare.

  Potrivit autorităţilor, nici o cantitate din produsele respectivei firme nu a fost comercializată.

  Retragerea produselor acestei firme a fost decisă pe baza principiului precauţiei. Nu există certitudinea efectuării inspecţiei post-mortem a carcaselor.

  Compania polonează a mai livrat produse în Estonia, Spania, Franţa, Ungaria, Finlanda, Lituania, Portugalia şi Suedia.

  Tematic

  Pesta face să înflorească afacerile „la negru" - carne ieftină de pe net
  România nu mai produce nimic? Importurile de carne, în creştere constantă
  Efectele pestei - ţăranii îşi umple frigiderele, în magazine - carne de import
  Tagurile:
  Polonia, Romania, alimente, produse din carne, Carne


  Știrile Zilei