14:22 21 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Una barca di migranti

  România va primi imigranţi blocaţi în Sicilia – guvernul italian nu îi acceptă

  © Sputnik /
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  36513

  Alături de alte opt state europene, România va primi imigranţi extracomunitari aflaţi la bordul unei nave umanitare blocate într-un port din Italia.

  BUCUREŞTI, 30 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a declarat că, în câteva ore va începe debarcarea imigranţilor aflaţi la bordul navei Sea Watch 3.

  La bordul navei se află 47 de imigranţi extracomunitari salvaţi din Marea Mediterană.

  Matteo Salvini, vicepremier al Italiei şi, totodată, ministru de interne, se opune debarcării imigranţilor extracomunitari în Italia, notează mediafax.ro. 

  Pe fondul presiunilor, Matteo Salvini, liderul formaţiunii de extremă-dreapta Liga Nordului, a acceptat oferirea de asistenţă şi debarcarea imigranţilor în Italia dacă vor fi preluaţi de alte ţări europene.

  Conti a anunţat, în acest context, faptul că a ajuns la un acord pentru distribuirea extracomunitarilor în Luxemburg, Germania, Franţa, Portugalia, România şi Malta.

  Publicaţia germană Die Welt preciza că, la începutul lunii ianuarie, opt state din cadrul Uniunii Europene, inclusiv România, au decis să preia 176 de imigranţi extracomunitari salvaţi din Marea Mediterană şi aflaţi în Malta.

  Săptămâna trecută, o instanţă judiciară din Sicilia a cerut aprobarea Parlamentului Italiei pentru judecarea vicepremierului Matteo Salvini, liderul formaţiunii de extremă-dreapta Liga Nordului. Acesta era acuzat de sechestrare de persoane pentru că nu a permis debarcarea a numeroşi imigranţi extracomunitari în august 2018.

  Tagurile:
  Italia, Sicilia, Romania, Migranti


  Știrile Zilei