19:05 29 Martie 2020
În direct
 • EUR19.78
 • USD18.04
 • RUB0.23
 • RON4.09
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  17001

  Meteorologii anunţă o schimbare neobişnuită a vremii în acest weekend în toată ţara. Iată surpriza de care vom avea parte.

  BUCUREŞTI, 1 feb – Sputnik, Doina Crainic. În weekend se vor înregistra cele mai ridicate valori termice din acest sezon rece, astfel, în sud-est, mai ales duminică, temperaturile maxime vor ajunge la 16-18 grade Celsius, însă, cu totul izolat, nu sunt excluse nici valori de până la 20 de grade, potrivit vremea.ro. 

  Iată cum va fi vremea până pe 3 februarie:

  Vineri, vremea este în general închisă în cea mai mare parte a țării, însă câteva precipitații slabe se vor semnala doar local în vest și sud-vest. Vântul suflă slab până la moderat în sud-vest și în sud-est și mai mult slab în restul teritoriului. Temperaturile maxime sunt cuprinse în general între 2 și 7 grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana (cu cele mai scăzute valori în nordul Transilvaniei), 6-11 grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea și 3-8 grade în Moldova.

  Sâmbătă, în vestul țării se vor semnala în mod local câteva ploi slabe, în timp ce în restul teritoriului cerul va fi variabil. Vântul va sufla moderat în sud-vest, slab până la moderat în est și mai mult slab în restul regiunilor. Temperaturile maxime vor crește în toată țară și se vor încadra în general între 6 și 11 grade Celsius în Transilvania și Maramureș, 8-13 grade în Banat, Crișana și Oltenia (cu cele mai ridicate valori în sudul Banatului), 10-15 grade în Muntenia și Dobrogea și 5-10 grade în Moldova.

  Duminică, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioada în toată țara. Chiar și dimineață minimele termice vor fi pozitive inclusiv în depresiunile din estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil aproape peste tot, doar spre seară, cu totul izolat, în Banat fiind așteptate să cadă câteva ploi slabe. Vântul va sufla moderat în sudul Banatului și în Dobrogea și slab, cel mult slab până la moderat, în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa în general între 8 și 13 grade în Transilvania și Maramureș, 11-16 grade în Banat, Crișana și Oltenia, 13-18 grade în Muntenia și Dobrogea (cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în estul Luncii Dunării) și 8-13 grade în Moldova.

  Tematic

  Vremea: Val de aer polar în România. Urmează ger năprasnic şi fenomene meteo severe
  Avertisment: Vortexul polar aduce ninsori severe şi ger. Vremea în ianuarie şi februarie
  Vremea în prima săptămână de şcoală – ninsori, polei, viscol şi ger
  Meteo: Cum va fi vremea în weekend. Se întorc ninsorile şi gerul?
  Tagurile:
  meteorologii, fenomen meteorologic, Romania, Vremea


  Știrile Zilei