23:34 19 August 2019
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.55
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.70
  Родник

  Scandalul momentului -Sorina Pintea cere anchetă în scandalul Apa Nova

  © Sputnik / Евгений Панасенко
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  86 0 0

  Reacţia ministrului vine după ce compania Apa Nova a ieşit şi a făcut declaraţii total diferite faţă de cele ale Ministerului Sănătăţii.

  BUCUREŞTI, 1 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Povestea legată de criza apei din Bucureşti continuă. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a solicitat de urgenţă o anchetă privind modul în care Apa Nova a comunicat cetăţenilor privind calitatea apei.

  În urmă cu scurt timp, reprezentanţii companiei Apa Nova anunţau că apa nici o problemă, dar analizele Direcţiei de Sănătate Publică au arătat că nivelul de clor era de cinci ori mai mare faţă de normal.

  "Ministerul Sănătăţii a cerut o anchetă despre modul în care s-a făcut procesul de comunicare. (...) În ce priveşte procedura de anunţare, am discutat cu specialiştii, dar din momentul în care se sesizează depăşirea unor parametrii, furnizorul de apă e obligat prin Legea Apelor să anunţe autoritatea publică locală şi DSP. Că s-a făcut procedura de clorinare e foarte bine, dar trebuia să ştim şi noi”, a explicat Pintea, potrivit stiripesurse.ro. 

  Demnitarul a precizat, apoi, că acest lucru înseamnă că au fost nişte probe neconforme, dar nu se ştie care au fost acele probe.

  Ministrul Sănătăţii a menţionat că furnizorul de apă trebuia să anunţe Apele Române că se confruntă cu o poluare, cu amoniu.

  Tematic

  Ministerul Sănătăţii a publicat analiza probelor de apă din Bucureşti
  Tagurile:
  Sorina Pintea, Ministerul Sanatatii, Bucureşti, Apă


  Știrile Zilei