14:18 21 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Pește

  De necrezut! Pensiunile din Deltă cumpără peşte de la… supermarket!

  © Sputnik / Алексей Мальгавко
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  134 0 0

  Motivul pentru care s-a ajuns în această situaţie absurdă îl reprezintă diminuarea resursei piscicole, aşa că singura soluţie este achiziţionarea peştelui din marile magazine sau chiar… de la negru.

  BUCUREŞTI, 2 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Turiştii care vin în pensiunile din Delta Dunării se aşteaptă să consume preparate pe bază de peşte. Ceea ce se şi întâmplă, de altfel, numai că peştele folosit nu este proaspăt pescuit, ci.. congelat, cumpărat din supermarket.

  Gigi Chiscop, managerul unui hotel din zonă, spune că, atunci când merge să cumpere, oamenii îl privesc… într-un anume fel.

  „Când mă duc ditai unitatea şi vreau să cumpăr 50-70-100 de kilograme, vă daţi seama că cei care stau lângă mine şi aşteaptă să cumpere şi ei o bucăţică de peşte mă privesc cu… mare dragoste”, a declarat managerul, potrivit digi24.ro

  Claudiu Mihailov este manager de pensiune. El consideră că, mai ales ei, hotelierii, ar trebui să aibă o prioritate la pescarii care prind cu adevărat peşte.

  „De fapt, peştele pleacă mai departe de zona Deltei”, a punctat Mihailov.

  Situaţia durează de ani de zile, iar pescarii spun că s-au obișnuit cu procedura.

  Singura modalitate prin care proprietarii de pensiuni pot cumpăra peşte direct de la pescari e la negru. De aceea, autorităţile caută soluţii.

   „Cum putem să aducem la lumină? Reglementăm lucrul ăsta. Facem niște piețe locale în comunele respective, unde acolo și numai acolo pescarii pot vinde o cantitate bine stabilită de lege: 5 kg, 10 kg pe zi”, spune Mălin Mușatescu, guvernatorul Rezervației Biosferei Delta Dunării.

  Menţionăm că în Delta Dunării sunt în jur de 135 de specii de peşti, însă capturarea unora e interzisă de lege.  Știrile Zilei