15:57 25 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.03
 • USD17.87
 • RUB0.28
 • RON4.21
 • UAH0.67
  Părintele Proclu Nicău

  Îndrumar de viaţă de la un sfânt: cum biruim orice tulburare. „Reţeta” dobândirii liniştii

  © Photo: Portalul doxologia.ro
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  66540

  Un mare duhovnic al românilor, considerat de mulţi sfânt, vorbeşte despre cum putem birui tulburarea şi duhul deznădejdii, în vremurile grele de astăzi, când ne lăsăm atât de uşor stăpâniţi de acestea. Părintele ne dă „reţeta” sigură pentru dobândirea liniştii.

  BUCUREŞTI, 6 feb – Sputnik, Doina Crainic. Părintele Proclu Nicău, un mare duhovnic al românilor, trecut la domnul în 2017, considerat de mulţi sfânt, spune că virtutea cea mai mare este a nu ne lăsa biruiţi de tulburare.

  Pentru aceasta trebuie să ne abţinem să vorbim de rău şi să îl ocărâm pe aproapele nostru sau să îi purtăm vreun gând rău.

  „Când vine tulburarea şi-mi vine în gând să ocărăsc pe fratele meu, eu să-i spun gândului: «Am să-i spun, dar nu acum, nu azi. Am să-i spun mâine». Pe cât vorbeşti de bine, blagosloveşti pe cineva, pe atât te luminezi; pe cât mă tulbur, pe-atâta mă întunec”, spune Părintele într-o carte citată de portalul Doxologia

  Pentru a avea pace, trebuie să ne smerim mult şi să ne străduim să facem rugăciune sinceră. Iar de fiecare dată când vine duhul deznădejdii, să îi contrapunem o rugăciune sau un gând duhovnicesc, de exemplu, acesta: „Hristos a venit în lume pentru cei păcătoşi”, ne îndeamnă Părintele Proclu.

  Tagurile:
  duhovnic, tulburare, Sfânt
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei